Vi er røde, vi er hvide – og vi er blå

Foto: Boligsiden

Har du også siddet på nåle og afstået samtlige negletippe af bar spænding, hver gang Island har været på banen under årets EM? Island er på alles læber, sweateren har fået sit største comeback siden Sara Lund og vi vil alle have en del af kagen og være bare en lille smule islandske.

Troligt står vi der i silende regn, alt imens vi brøler og slår til luften, som gjaldt det vores liv. Der er trangt på græsset foran storskærmene rundt om i landet, når bolden ruller over skærmen – men allerstørst er tilslutningen til Island, der som turneringens underdog har overrasket igen og igen.

Vi hepper som var det landskamp

Det er i usædvanligt høj kurs at være fra Island lige præcis nu. Store fuldskæg og islandske sweatre præger bybilledet, og særligt når vi stimler sammen om de offentlige storskærme, er der ikke noget at tage fejl af: vi deler Islands op- og nedture og hepper med dem, som var de i virkeligheden Danmarks Drenge i blå forklædning.

Og det nære slægtskab er der da også indtil flere gode grunde til. Ikke bare hørte Island under Danmark fra 1380 og helt frem til 1918, men ligesom Danmark er Island et lille, nordisk land, der spiller rollen som underdog, når det gælder mødet med de store fodboldnationer. Islands EM-bedrifter og seneste knock-out sejr over England rammer en nostalgisk nerve i os danskere. Det sidder dybt i vores nationale ånd, hvordan det var at være turneringens joker og nå til tops mod alle odds. Året 1992 står stadig som brændemærket i vores bevidsthed, og mon ikke også året 2016 vil få en særlig plads for islændingene – hvad enten de ender med at lave en 92’er eller ej?

Bliv islandsk ved at købe bolig i ”Island”

”Selvom mange føler et meget nært slægtskab med islændingene lige nu og nok kunne ønske sig for alvor at blive en del af fællesskabet, er Island jo unægteligt et stykke vej væk fra venner, familie og job her i Danmark. Hvis man alligevel gerne vil føle sig lidt islandsk, men uden at rykke teltpælene helt så langt væk, så er Danmark heldigvis fyldt med islandsk klingende adresser, der kan give lidt af den stemning, man søger” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Særligt nærliggende er det naturligvis at bosætte sig på Islands Brygge, hvor DR i anledning af EM har opstillet et studie og sammen med diverse samarbejdspartnere serverer fadøl og viser kampene på storskærm. Men den islandske feber er naturligvis ikke kun for københavnere, og over hele landet er der heldigvis masser af boliger til salg med medfølgende Islandsstemning. Fx findes der en Islandsgade i både Haslev, Esbjerg, Aalborg og Hirtshals. På Islandsstræde i Thisted kan du finde en enkelt bolig til salg på Boligsiden.dk, mens både Nykøbing F, Kongens Lyngby og Middelfart har boliger til salg på Islandsvej. Synes du ikke, det kommer helt tæt nok på, kan du købe en af de to boliger, der er til salg på selve Island, som en vej i Egernsund hedder.

Island 25, 6320 Egernsund
Tidløs, nyistandsat villa i høj kvalitet beliggende på selveste Island i Egernsund. Villaen har energimærke B og kræver minimal vedligeholdelse. Ejendommen er udstyret med stort og lækkert køkkenalrum og dobbeltgarage. Udbudspris: 2.295.000 kr.

Find mere om