Udkanten kalder

Huse tæt ved vandet. Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Istandsættelsen af en gammel skole har åbnet op for at kombinere familie- og arbejdsliv for Jette Nielsen og Christian Middelbo Outzen. Det har dog krævet en flytning fra Dragør i øst til Løkken i nordvest.

De flotte villaer ligger side om side langs vejene, Øresund er bare et stenkast væk, og Amager Fælled ligger i baghaven. Dragør by med sine hyggelige, brostensbelagte gader og gamle huse har vel nærmest det hele, og Dragør er da også et populært område. Det kan ses på huspriserne, der i juni lå på knap 27.000 kroner pr. kvadratmeter, hvilket i gennemsnit vil indbringe 3,7 millioner kroner for en villa på 140 kvadratmeter.

Alligevel har Jette Nielsen og Christian Middelbo Outzen valgt at sige farvel til byen med postnummer 2791 for at forfølge en livsdrøm i det, mange kalder udkantsdanmark, nærmere bestemt badebyen Løkken i det nordvestlige Vendsyssel. Sammen med deres to drenge på 4 og 6 år har de rykket teltpælene nordpå for at omdanne en gammel skole til deres nye hjem – Hotel Løkken Strand, med plads til både hostel- og hotelgæster.

Ny livsstil i penthouselejlighed

”Det var lidt et tilfælde, at vi endte i Løkken. Vi har kigget i hele landet, men vi faldt for den surf-stemning, der præger byen i øjeblikket. Og så betyder det selvfølgelig meget, at vi kender byen i forvejen, og at det er et projekt, vi kan arbejde i og leve af. Vi solgte huset i Dragør med god fortjeneste, og så kiggede vi på hinanden og tænkte ’hold da op, hvad skal vi gøre med alle de penge?’ Nu har vi investeret dem i en helt ny livsstil, hvor privatliv og arbejde er blandet sammen. Og det har vi ikke fortrudt et øjeblik,” fortæller Jette Nielsen, der tidligere har arbejdet hos Nordic Event i Valby. Hendes kæreste Christian er udlært tømrer og har haft ansættelse i BGB. Han er opvokset i Løkken, mens Jette er fra Astrup nær Hjørring. De er med andre ord ’vendt hjem’, men på deres egne præmisser og med et ønske om at præge nærmiljøet.

Parret istandsætter Hotel Løkken Strand fra kælder til kvist, og det forventes at stå klart i foråret 2017. Hotellet rummer også en penthouselejlighed, som familien skal bo i, når renoveringen er færdig. Skulle de have købt sig til en penthouselejlighed i deres gamle liv i Region Hovedstaden, ville den være udbudt for 3,4 millioner for bare 80 kvadratmeter. Nu følger lejligheden med som et ”frynsegode” til hotelinvesteringen.

Det rumler uden for de store byer

Meget peger på, at Jette og Christian ikke er de eneste, der vender storbyen ryggen. Der er nemlig godt gang i både bolighandler og prisudvikling uden for de store byer. I Vest- og Sydsjælland ligger antallet af hushandler som det eneste sted i landet højere i år end sidste år, og salgstiden i de store provinsbyer rasler ned.

”Det er blevet tydeligt i år, at der er noget i gære i de store provinsbyer og i flere af yderområderne. Det er ikke samtlige udkantskommuner, der blomstrer i øjeblikket, men flere har fået vendt udviklingen på boligmarkedet og har fået mere vind i sejlene”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk