Udbuddet af ejerlejligheder er steget markant i Region Hovedstaden

Foto: Boligsiden

På bare et år er udbuddet af ejerlejligheder steget med over 15 procent i Region Hovedstaden. I samme periode er salgstiden faldet lige så meget, og det vidner om stor aktivitet på boligmarkedet, viser nye tal fra Boligsiden.

Er man på udkig efter ny ejerlejlighed, er den gode nyhed, at der er kommet en del flere at vælge imellem. På landsplan er udbuddet steget med 8,5 procent fra marts 2015 til marts 2016. Det er især i Region Hovedstaden og Region Sjælland, at lejlighederne sættes til salg, idet udbuddet i disse regioner er steget med henholdsvis 15,9 og 14,8 procent på bare et år.

”Udbuddet af ejerlejligheder tog et lille dyk fra oktober sidste år, men nu kan vi se, at det er på vej op igen. Der kommer mange nye lejligheder til salg hele tiden, men de bliver solgt hurtigt igen, for salgstiden er også faldet markant, når vi kigger på de seneste 12 måneder”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Når udbuddet stiger, er det et tegn på, at rigtig mange sætter deres lejlighed til salg, hvilket nok især skyldes de høje salgspriser, som bestemt ikke ser ud til at falde”, siger Birgit Daetz.

Færre villaer og rækkehuse til salg

Til gengæld er udbuddet af villaer og rækkehuse faldet 2,9 procent fra marts 2015 til marts 2016 på landsplan. I de tre regioner Hovedstaden, Midtjylland samt Sjælland er udbuddet alle steder faldet med over 9 procent.

”Vi skal tilbage til starten af 2010, før udbuddet af villaer og rækkehuse for alvor var lavere end i dag. Det er ikke bare en tendens i Storkøbenhavn. Det er faktisk faldende udbud i alle fem regioner”, siger Birgit Daetz.