Udbuddet af boliger er faldet hver uge siden påske

Foto: Boligsiden

Boligsidens ugerapport for uge 33 viser, at det samlede udbud af boliger er faldet igen. Det er 19. uge i træk, at udbuddet falder.

I sidste uge faldt udbuddet af boliger på Boligsiden til godt 50.800. Det er cirka 100 færre end i ugen før, viser Boligsidens ugerapport for uge 33. Dermed er det samlede udbud af boliger nu faldet hver uge siden påske – i alt 19 uger i træk.

”Normalt er der ikke samme kontinuitet i udviklingen i udbuddet fra uge til uge, men der kom langt færre nye boliger til salg i marts, april og maj end normalt. Samtidig har boligsalget været højere, end det plejer fra midt i april og frem. Kombinationen af de to ting gør, at udbuddet ikke er steget i meget lang tid,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Udbuddet i uge 33 er 18 procent lavere end i den tilsvarende uge sidste år.

Udvikling følger ny normal

I det hele taget ligner udviklingen på boligmarkedet i uge 33 ugerne forinden. Salget af boliger er 34 procent højere end normalt for uge 33. Dermed minder udviklingen i salget i sidste uge om udviklingen i de seneste mange uger.

”Salget af boliger er gået over forventning i lang tid, og i de seneste 17 uger har vi med meget få undtagelser berettet om et salg, der er omkring 30 procent højere end normalt. Det stabilt meget høje salg er naturligvis med til at dræne markedet for boliger,” siger Birgit Daetz.

Det sker, selv om sælgerne faktisk har fundet ud af, at det er en god ide at sætte til salg. I de seneste 10 uger har antallet af nye boliger til salg været højere end normalt. Uge 33 var ingen undtagelse, idet der kom små 2.600 nye boliger til salg – cirka 17 procent flere end normalt.

”Sælgerne har for længst fundet ud af, at køberne er i markedet, og at det er et godt tidspunkt at sælge på. Men selv om der kommer flere nye boliger til salg, end der plejer, så kan udbuddet ikke følge med efterspørgslen,” siger Birgit Daetz.

Nyudbuddet af sommerhuse, villaer og rækkehuse er højere end normalt, mens der er kommet seks procent færre nye ejerlejligheder på markedet end normalt for uge 33.