Top 10: Her er de nye diamanter på boligmarkedet

De 10 dyreste boliger, der er blevet sat til salg siden årsskiftet koster tilsammen 407 millioner kroner. Boligerne er beliggende i alt fra Faaborg til Vedbæk over Kolding og Hellerup.

Indtil videre har 2018 budt på en række særdeles interessante nye boliger på markedet, og i den dyre ende er der udbudspriser, der kan give selv den største sparegris ondt i maven. Lægger man priserne på de 10 dyreste boliger sammen, er der tale om huse til svimlende 407 millioner kroner. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk over nye udbud henover de seneste tre måneder.

Alene de tre dyreste ejendomme står for 183,5 millioner af det samlede beløb, hvor særligt én bolig bringer gryn til bordet. Det gælder godset Nakkebølle, der er beliggende ved Nakkebølle Fjord ved det sydfynske øhav. Den herskabelige bolig blev sat til salg i slutningen af januar for 90 millioner kroner.

Flere dyre boliger på markedet

Med i top 10 er naturligvis en række eksklusive boliger i det eftertragtede Nordsjælland. Blandt andet Vedbæk, Skodsborg og Klampenborg er repræsenteret. Men også Hylkedalvej 130 i Kolding er med en udbudspris på 31 millioner kroner blandt de dyreste nye boliger på markedet.

”Antallet af dyre boliger vokser i Danmark, og det betyder blandet andet, at det samlede udbud af boliger med priser på op til 10 millioner kroner er blevet betragteligt større på ganske få år. Det er ikke kun betinget af generelle prisstigninger på forbrugsvarer, men også af den eksplosive stigning i købelysten vi har set, siden renten tog et ordentligt dyk i 2015,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hun forsikrer dog om, at de boliger, der præger toppen over de dyreste, nye udbud, er alt andet end almindelige.

”Når man kaster et blik på listen over de dyreste boliger, der er blevet sat til salg i år, taler vi om liebhaveri i særklasse. De appellerer til et meget smalt segment, og derfor kan ejendommene også være svære at afsætte. Markedet er dog mere levende, end det har været længe, og derfor er det ikke ufornuftigt at forsøge sig med et salg, der ellers kan være udfordrende, netop nu.”

Find mere om