Spar penge med en delelejlighed

Foto: Boligsiden

En delevenlig lejlighed kan vise sig at være en rigtig god investering. Dette gælder især for de studerende, der uden en bofælle kan have svært ved at få pengene til at række. Her er tre gode bud på delelejligheder i studiebyerne.

Vi har alle forskellige præferencer for, hvordan vi ønsker at bo og med hvem, men for nogen af os kan pengepungen trykke så meget, at der ikke er plads til megen valgfrihed. Dette scenarie er klassisk for livet som studerende, hvor SU’en holder hårdt og bøgerne koster en formue. Men det er ikke kun studerende, der kan have brug for en ekstra indtægtskilde. Går du for eksempel igennem en periode, hvor det er svært at få enderne til at mødes økonomisk, kan du med fordel få en bofælle og spare penge på huslejen.

Det er altså aldrig en dårlig idé at investere i en lejlighed, der potentielt kan deles, hvad enten du er studerende, socialt anlagt eller bare vil have mulighed for en ekstra indtægt i tilfælde af strammere tider.

Vælger du at investere i en delelejlighed, er der foruden den ekstra indtægt også den fordel, at der åbnes op for et langt større marked, hvor ikke kun de mindre og dermed billigere lejligheder kan indgå i overvejelserne. Pludselig kan også de større herskabslejligheder tages med i betragtning og i så fald deles med op til flere bofæller.

Sådan får du den bedste deleoplevelse

Selvom de fleste lejligheder principielt kan deles, hvis man er tolerant nok, er der alligevel nogle ganske specifikke kriterier, der skal opfyldes for, at delesituationen bliver langtidsholdbar og fri for de helt store kontroverser. En delelejlighed er nemlig karakteriseret ved at være udstyret med en fordelingsgang, hvorfra de forskellige værelser udspringer samt adgang til fællesrum som køkken og bad uden gennemgang via de øvrige værelser.

Tre gode delelejligheder

Krabbesholmvej 23, 2. th, 2700 Brønshøj
Dejlig 2-værelses til overkommelig pris med skøn udsigt over Brønshøj gadekær. Lejligheden har lækre, lyse rum, nyfiltede vægge, flotte plankegulve og er lige til at flytte ind i. Udbudspris: 1.375.000 kr.

Nørregade 59, 1., 8000 Aarhus C
Mellem Aarhus’ populære Øgadekvarter og Latinerkvarter finder man denne lille perle af en lejlighed med stort køkken/alrum og en stor sydvendt terrasse. Udbudspris: 2.695.000 kr.

Nørregade 54, 1. th., 5000 Odense C
Spændende indrettet lejlighed i to etager i cykelafstand til Syddansk Universitet. Lejligheden er udstyret med et dejligt, stort køkken og lys opholdsstue med plads til spisebord. Udbudspris: 1.395.000 kr.

Find mere om