Spar over 400.000 kroner på et sommerhus på Solskinsøen

Foto: Boligsiden.

Ved at køre de ca. 10 kilometer fra Rønne til Hasle kan man spare over 400.000 kroner på sommerhuskøbet, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk, der har taget temperaturen på sommerhuspriserne på Solskinsøen.


Vi har alle minder fra en ferie på Bornholm. Dengang man råbte i Ekkodalen, stod ved Rokkestenen eller spiste røget makrel på havnen. I dag er Bornholm i lige så høj grad kendt for at huse Folkemødet og ikke mindst ultraløbet Fyr til Fyr for de hardcore, der kan klare 59 kilometer og 660 højdemeter i løb. Bornholm har alle dage været et yndet feriemål, og det kærlige øgenavn Solskinsøen kommer ikke ud af det blå. Bornholm er rent faktisk et af de steder i Danmark, hvor solen skinner allermest.

Kan du ikke få nok af alt det gode, Bornholm har at byde på, skal du have dit eget sommerhus, så du får fuld valuta for feriepengene. Og der er endda mange penge at spare, hvis du vælger den rigtige by. I 2015 lå gennemsnitsprisen for de solgte sommerhuse på 1.231.000 kroner i Rønne, mens den gennemsnitlige salgspris i Hasle lå på 804.000 kroner. Der er altså langt over 400.000 kroner at spare i gennemsnit ved at vælge Hasle frem for Rønne.

”Der er mange mindre feriehytter i Hasle, hvor priserne starter ved 145.000 kroner. Har man et stramt budget, er Hasle et godt sted at begynde sin sommerhusjagt. Men du kan også få sommerhuse her til flere millioner, så der er noget for enhver pengepung”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det billige alternativ

Selvom man kan finde billige sommerhuse og feriehytter på Bornholm, er der et andet og måske mindre kendt alternativ. Du kan nemlig godt finde villaer uden bopælspligt på Bornholm, og her kan du få rigtig meget for pengene, da husene typisk er store og har lave kvadratmeterpriser. Den gennemsnitlige salgspris for villaer på Bornholm lå på 5.824 kroner pr. kvadratmeter i marts, og salgsprisen for helårsboliger er lavere end for sommerhuse på øen.

Du kan selv lave søgningen – eller søge på andre områder – ved at bruge fritekstsøg, der er en del af Avanceret søg på Boligsiden.dk. Vælg Bornholm som område øverst til venstre, vælg villa som boligtype, og tilføj søgeordet ”bopælspligt” (uden gåseøjne) som fritekstsøgeord nederst på siden. Så vil du få de boligannoncer frem, hvor ”bopælspligt” indgår i annonceteksten. Da der typisk står ”uden bopælspligt” eller ”ingen bopælspligt”, vil søgningen giver dig det, du har brug for.

Prøv fritekstsøg her

Find mere om