Sommerluksus: Køb en villa med privat strand

Hvad koster det at kunne slikke sol og bade på sin helt egen private strand? Boligsiden.dk har fundet fem attraktive huse til salg med et stykke privat sand og vand. Se dem her.

Uanset hvor du bor i Danmark, skal du ikke køre længe, før du rammer kysten og en strand, hvor du kan tage en sommerdukkert. Og med 8.750 kilometer kystlinje er der gode muligheder for at finde en plads i sandet, hvor du og familien kan folde strandtæppet ud.

Er du en af dem, der benytter en af landets mere besøgte strande, ved du, at der nogle gange kan være tæt pakket. Og når sidemanden konstant læsser sand op på dit håndklæde, er det nemt at drømme om mere rummelige forhold. Kender du den følelse, og har du penge på bogen? Så er det muligt at købe et hus med privat strand, men der er langt mellem husene på ejendomsmæglernes salgslister. Og helt billigt er det heller ikke.

”Når du køber et hus med privat strand, ligger de som regel i første parket til vandet, og det koster. Samtidig får du brugsretten til et stykke natur oveni i en attraktivt beliggende bolig, og det er heller ikke billigt. Men har du pengene, er du sikret en sommer, hvor der altid er god plads på stranden og ikke mindst privatliv. Det kan være meget værd for mange mennesker,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Lige nu koster den billigste villa i udbud med privat strand fire millioner kroner. Liebhaverejendommen ligger i Nysted i første række til Østersøen, og ud over et hus på over 230 kvadratmeter, får du også en grund på rundt regnet 10.000 kvadratmeter. Se huset, og fire andre med privat strand, herunder.

Vidste du…

At ejere af en grund med privat strand ikke kan nægte andre at passere eller bade. Ophold og badning må dog ikke finde sted inden for 50 meter fra beboelsesbygninger. Desuden må offentlighedens adgang ikke forhindres eller vanskeliggøres. Det betyder, at du eksempelvis ikke må opsætte hegn. Læs mere om Naturbeskyttelseslovens paragraf 22 her.
Kilde: Danske Love

Find mere om