Sommerhuse på de jyske kyster udgør halvdelen af det samlede udbud

sommerhus

Foto: Boligsiden

Hvert andet sommerhus til salg ligger i Vest- og Østjylland. Samtidig er husene på de jyske kyster dyrere end det gennemsnitlige danske sommerhus. Det viser tal fra Boligsiden.dk.

De jyske kyster er populære blandt ferierende danskere og udenlandske turister. Hører du til blandt dem, der oven i købet ønsker at udleve drømmen om eget sommerhus ved Vesterhavet eller Kattegat, er der omkring 5.500 sommerhuse til salg langs de jyske kyster. Det svarer til halvdelen af alle sommerhuse til salg på Boligsiden.dk.

”Mens udbuddet af sommerhuse på landsplan er faldet med knap 2 pct. det seneste år, har det været stabilt i både Øst- og Vestjylland. Samtidig er udbudspriserne ikke faldet nær så meget langs de jyske kyster som i resten af landet”, fortæller Birgit Daetz.

Hun er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, der er boligportal for de danske ejendomsmæglere og derfor har annoncer for stort set alle boliger, der sættes til salg herhjemme. Deriblandt omkring 11.000 sommerhuse.

Større prisfald på landsplan end i Jylland

Hun hæfter sig ved, at udbudspriserne på sommerhuse igennem 2012 er faldet mere på landsplan, end det ses i Vest- og Østjylland. Det generelle prisfald er på 4½ pct., mens østjyske sommerhuse i dag er 3 pct. billigere end ved indgangen til 2012. I Vestjylland er prisfaldet mere marginale 1,2 pct.

”Forklaringen er, at udbudspriserne begyndte at falde i Øst- og Vestjylland på et langt tidligere tidspunkt end for landet som helhed. Omkring slutningen af 2009 og starten af det følgende år gennemgår priserne på huse ved de jyske kyster et langt større prisfald, end man ellers ser. Priserne falder også for landet som helhed, men i noget mere behersket grad”, forklarer Birgit Daetz:

Ligger nu godt under gennemsnitsprisen

”Derfor falder priserne nu knap så meget i Jylland. Men udviklingen viser, at de øst- og vestjyske sommerhuse omkring 2008 lå på nogenlunde samme prisniveau som landsgennemsnittet og i dag er faldet til et pænt stykke under gennemsnitsprisen”, slutter Birgit Daetz.

Billigst i Vestjylland

Ønsker du at købe sommerhus ved en af de jyske kyster, er det billigst i Vestjylland. Her ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på godt 16.700 kroner, mens du i Østjylland skal af med cirka 500 kroner mere.

Find mere om