Sommerhusbattle: Vestjylland vs. Østjylland

Skal sommerhuset ligge ved det brusende Vesterhav, eller er du mere til det vuggende Kattegat? Rå natur eller blide bakker? Vi liner op til en kamp mellem Vestjylland og Østjylland.

Du er enten til det ene eller det andet. Det er de færreste, der siger ”arh, det er ikke så vigtigt, bare det ligger ved kysten”. Vi snakker selvfølgelig om sommerhuse, nærmere bestemt sommerhuse ved Jyllands vest- og østkyst. For langt de fleste er et sommerhus en stor og langsigtet investering. Og uanset om du vil have det helt for dig selv eller leje det ud noget af året, har det stor betydning, hvor sommerhuset ligger.

”Der er generelt flere sommerhuse til salg i Vest- end i Østjylland. Udbudspriserne ligger også højere vestpå, og det skyldes, at husene ofte er større”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Sommerhuspriserne er faldet

Der er i årenes løb blevet bygget tæt langs vestkysten, hvor især mange tyske turister har nydt sommerdagene og boltret sig på mange kvadratmeter sommerhus i klitrækkerne. På østkysten er husene mindre og ligger i den mere varierede natur ud mod det noget mindre forblæste Kattegat. Uanset hvad du er til, er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et sommerhus næsten ens for hele landet.

”Sommerhuspriserne ligger lavt lige nu. I juli 2009 lå udbudsprisen for sommerhusene på østkysten på 19.500 kr. pr. kvadratmeter, mens den i vest lå på 18.700 kr. pr. kvadratmeter. Ser vi på 2016-priserne, lå de i juli måned på hhv. 16.200 og 16.000 kr. Det ser dog også ud. som om priserne har ramt bunden og er på vej op nu. Så det er nu, man skal slå til,” siger Birgit Daetz.

Find din egen kyst-favorit

Vi har lavet vores egen sammenligning mellem to næsten ens sommerhuse. De har en masse til fælles, men ligger på hver sin kyst med mindre end 500 meter til vandet:

 VestØst
Vejlby Klit 255 Vejlby, 7673 Harboøre. Nybolig: Susanne PallestoftHamborg 88 Sønderby, 7130 Juelsminde
AdresseVejlby Klit 255, Vejlby, 7673 Harboøre

Hamborg 88, Sønderby, 7130 Juelsminde
Hus (træ)83 kvadratmeter82 kvadratmeter
Grund747 kvadratmeter746 kvadratmeter
Antal rum33
Nærmeste byerKlinkby og HarboøreNeder Sønderby og As Vig
Udbudspris920.000 kroner895.000 kroner
Find mere om