Sommerhus på budget: Så meget fritidsbolig får du for 200.000 kroner

Foto: Boligsiden

De fleste tænker måske sommerhuse som en luksus, de færreste har råd til. Men sådan behøves det ikke at være. Boligsiden.dk har fundet landets billigste sommerhuse.

Du kan blive sommerhusejer, også selvom du ikke har millioner af kroner stående på kontoen. Faktisk kræver det blot 70.000 kroner. Det er pt. prisen på Danmarks billigste sommerhus.

Du bliver godt nok ikke sommerhusets eneste ejer, men det er trods alt også de færreste, der alligevel bruger sommerhuset hver evig eneste weekend året rundt. For 70.000 kroner er det 74 kvadratmeter store sommerhus beliggende i Skagen dit seks uger om året.

Er du mere til idéen om at have dit helt eget sommerhus, som du ikke skal dele med andre, kan det også gøres til en billig pris.

Havudsigt for 199.000 kroner

Du kan for eksempel få 63 kvadratmeter fritidsbolig med stråtækt tag og ren idyl for blot 189.000 kroner i Maribo, eller du kan blive ejer af et lille og lyst sommerhus med udsigt over eng og hav i Køge til den nette sum af 199.000 kroner.

”Et sommerhus behøver ikke koste en formue. Hvis du som køber ikke er kræsen med beliggenhed, stand og størrelse på huset, kan en fritidsbolig erhverves relativt billigt,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nogle af de billige sommerhuse byder på attraktive beliggenheder, men så kræver de ofte en en god portion kærlighed og en kreativ tankegang. Omvendt er det – selv med et lille budget – muligt at få et hus, hvor man kan nyde sommeren.

Find mere om