Småt men godt – se storbylejligheder på mindre end 50 m2

Foto: Boligsiden.

En lejlighed behøver ikke nødvendigvis være stor for at være lækker. Der er adskillige fordele ved at indrette sig på lidt mindre plads, flere af lejlighederne til salg i landets største byer er alle levende beviser på netop det.

50 kvadratmeter lyder måske ikke af meget, men er en lejlighed godt indrettet, og er der tænkt kreativt i forhold til opbevaring, kan du få utroligt meget ud af de få kvadratmeter. Ikke nok med at en lejlighed prismæssigt kommer mere inden for rækkevidde for dig, der ikke befinder dig på herskabsstadiet, så bringer de mindre lejligheder dig ofte også tættere på centrale lokationer for hverdagen. Det være sig universitetet, arbejdspladsen, butikker eller barer – alt efter hvordan din hverdag og dine behov måtte se ud.

Lidt har også ret

Kvadratmeterantal kan være en vanskelig størrelse at overføre fra boligpræsentation til virkelighed. Ofte er der stor forskel på, hvordan kvadratmeterne fordeler sig, og om de er spildt på hjørner, kroge og lange gange, eller om pladsen er udnyttet optimalt er afgørende for, hvor rummelig en lejlighed føles i praksis. Så selvom 50 kvadratmeter ikke lyder prangende, vil du blive overrasket over, hvor meget de få kvadratmeter har at byde på, hvis pladsen udnyttes optimalt.

Kom helt tæt på bystemning og liv

Måske tænker du, at overskud, ro og orden er noget, der kommer med god plads. Men faktisk er der masser af fordele at hente ved at vælge en lidt mindre lejlighed. Først og fremmest kan du ved at nedsætte dit krav om plads komme helt ind i de små gader midt i byen, hvor de autentiske bylejligheder ligger omringet af liv, stemning, specialbutikker og caféer. Sådan en lokation ville normalt ikke være til at komme i nærheden af for penge, men vælger du lilleputversionen, kan sådan en beliggenhed og charme pludselig blive en realitet.

Foruden den lavere pris kan en lille lejlighed være mere miljøvenlig, fordi man indretter sig på mindre plads, og så kan den tilmed være tidsbesparende. Bor man på masser af plads har man nemlig tendens til at generere mere rod, fordi det forekommer mindre synligt i det større landskab. I en lille lejlighed er man nødt til at tænke i effektive og gode løsninger, og får man indrettet sig godt og udnyttet pladsen optimalt med kreative opbevaringsløsninger, vil man i sidste ende spare tid på både vedligeholdelse og rengøring. Samtidig har det den fordel, at man oftere får sorteret ud i sine ting og ikke ophober så meget unødvendigt nips, som man ellers ville. Find inspiration til smart indretning og gode opbevaringsløsninger på diverse boligblogs som fx Fru Bruun, der specialiserer sig i multifunktionelle, pladsbesparende møbler – gerne med et bæredygtigt præg.

Find mere om