Småt men godt – 4 storbylejligheder på mindre end 50 m2

En lejlighed behøver ikke nødvendigvis være stor for at være lækker. Der er adskillige fordele ved at indrette sig på lidt mindre plads, og de 4 nedenstående lejligheder til salg i landets største byer er alle levende beviser på netop det.

50 kvadratmeter lyder måske ikke af meget, men er en lejlighed godt indrettet, og er der tænkt kreativt i forhold til opbevaring, kan du få utroligt meget ud af de få kvadratmeter. Ikke nok med at en lejlighed prismæssigt kommer mere inden for rækkevidde for dig, der ikke befinder dig på herskabsstadiet, så bringer de mindre lejligheder dig ofte også tættere på centrale lokationer for hverdagen. Det være sig universitetet, arbejdspladsen, butikker eller barer – alt efter hvordan din hverdag og dine behov måtte se ud.

Lidt har også ret

Kvadratmeterantal kan være en vanskelig størrelse at overføre fra boligpræsentation til virkelighed. Ofte er der stor forskel på, hvordan kvadratmeterne fordeler sig, og om de er spildt på hjørner, kroge og lange gange, eller om pladsen er udnyttet optimalt er afgørende for, hvor rummelig en lejlighed føles i praksis. Så selvom 50 kvadratmeter ikke lyder prangende, vil du blive overrasket over, hvor meget de få kvadratmeter har at byde på, hvis pladsen udnyttes optimalt.

Kom helt tæt på bystemning og liv

Måske tænker du, at overskud, ro og orden er noget, der kommer med god plads. Men faktisk er der masser af fordele at hente ved at vælge en lidt mindre lejlighed. Først og fremmest kan du ved at nedsætte dit krav om plads komme helt ind i de små gader midt i byen, hvor de autentiske bylejligheder ligger omringet af liv, stemning, specialbutikker og caféer. Sådan en lokation ville normalt ikke være til at komme i nærheden af for penge, men vælger du lilleputversionen, kan sådan en beliggenhed og charme pludselig blive en realitet.

Foruden den lavere pris kan en lille lejlighed være mere miljøvenlig, fordi man indretter sig på mindre plads, og så kan den tilmed være tidsbesparende. Bor man på masser af plads har man nemlig tendens til at generere mere rod, fordi det forekommer mindre synligt i det større landskab. I en lille lejlighed er man nødt til at tænke i effektive og gode løsninger, og får man indrettet sig godt og udnyttet pladsen optimalt med kreative opbevaringsløsninger, vil man i sidste ende spare tid på både vedligeholdelse og rengøring. Samtidig har det den fordel, at man oftere får sorteret ud i sine ting og ikke ophober så meget unødvendigt nips, som man ellers ville. Find inspiration til smart indretning og gode opbevaringsløsninger på diverse boligblogs som fx Fru Bruun, der specialiserer sig i multifunktionelle, pladsbesparende møbler – gerne med et bæredygtigt præg.

4 optimalt udnyttede lejligheder til salg på Boligsiden

AALBORG:
Istedgade 33, 2. th 9000 Aalborg

I Aalborgs Vestby kan du få fingre i denne oase af en lejlighed, der byder på 50 kvadratmeters lys og hygge i et dejligt roligt område, hvor alt alligevel er inden for gåafstand. Der er friluftsbad, lystbådehavn og svømmehal i nærheden og lejligheden har tilmed en lille altan, hvor du kan nyde en kop kaffe og en solstråle i ny og næ.
Udbudspris: 1.249.000 kr.

AARHUS:
Ny Munkegade 68B, st. tv 8000 Aarhus C

Lys og dejlig lejlighed i det eftertragtede Ø-gadekvarter tæt på Aarhus midtby med universitetet inden for cykelafstand og offentlig transport lige rundt om hjørnet. Lejlighedens 45 kvadratmeter er fordelt på 2 værelser samt køkken og bad og lejligheden er løbende vedligeholdt og fremstår pæn og klar til indflytning.
Udbudspris: 1.699.000 kr.

ODENSE:
Broløkkevej 59, st. th Sanderum, 5250 Odense SV

Dejlig rummelig lejlighed på 48 kvadratmeter nær skov og natur, der byder op til lange gåture og tankefuldhed. Lejlighedens to rum huser en stor opholdsstue med plads til både spisebord og sofagruppe, mens der fra køkkenet er en lille ”nedgang” til et yndigt soveværelse med autentiske bjælker.
Udbudspris: 1.095.000 kr.

KØBENHAVN:
Sankt Gertruds Stræde 6A, 4. 1129 København K 
Fantastisk og autentisk Københavnerlejlighed med skråvægge og charme. Her er alt fra Kongens Have til Strøget til uddannelsessteder og kulturtilbud inden for rækkevidde, og skal du længere væk, er Nørreport Station lige om hjørnet. Fine bjælker indrammer lejligheden og giver den et æstetisk flot og hyggeligt præg. Udbudspris: 2.895.000 kr.

Find mere om