Skovseridyl til 61.000 kroner pr. kvadratmeter

Skovserhusene i Skovshoved bliver udbudt til salg for intet mindre end 61.000 kroner pr. kvadratmeter. Den gamle Strandvej kan endnu.

Sætter du dig i bilen og kører en tur op langs øresundskysten, kan du lave et lille feltstudie i dyre boliger. I Klampenborg bliver strandvejsvillaerne solgt for små 10 millioner kroner stykket i gennemsnit, og det er også på Strandvejen, at de to dyreste huse er til salg netop nu. Har du 120 millioner, kan du købe palæet Rosenlund på Vedbæk Strandvej, og for 78 millioner kan en gennemrestaureret palæejendom på Taarbæk Strandvej blive din.

Læs også: Strandvejen gør rent bord som Danmarks dyreste vej

”Strandvejen kan noget med dyre boliger. Det skyldes primært beliggenheden tæt på kysten, tæt på skoven i Dyrehaven og tæt på København. Når man så kombinerer beliggenheden med gammel charme, idyl og historie, suser huspriserne helt op. Og det er præcis, hvad der sker, når de gamle skovserhuse bliver sat til salg. Det eneste, der holder priserne nede, er, at de gamle skovserhuse er ret små, så selv med høje kvadratmeterpriser, bliver den samlede udbudspris stadig moderat i forhold til de store palæer”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Der er i øjeblikket syv skovserhuse til salg, og de er udbudt for 61.000 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit. Det er omkring to en halv gange mere end villaerne generelt bliver udbudt for i Region Hovedstaden, hvor skovserhusene ligger.

Fra fattig til fornem

Skovserhusene var i sin tid hjem for hårdtarbejdende fiskere og fiskerkoner. Husene var små og stod i skyggen af de store palæer langs kysten.

I dag har piben fået en anden lyd. Mange af de gamle skovserhuse er tiptop-restaurerede, og til trods for at de ligger på meget små grunde, er priserne skyhøje. Se de seks, smukt istandsatte boliger nedenfor.

Strandvejen 291, 2920 Charlottenlund 

Et af de absolut største skovserhuse på hele 150 kvadratmeter. Udbudspris: 7.995.000 kr.

Strandvejen 260, 2920 Charlottenlund

Flot miniputhus på 58 kvadratmeter. Til singlen eller parret med det lille pladsbehov. Udbudspris: 3.395.000 kr.

Strandvejen 313, 2920 Charlottenlund

Endnu et af de større skovserhuse på 120 smagfuldt indrettede kvadratmeter. Udbudspris: 7.495.000 kr.

Strandvejen 289 C, 2920 Charlottenlund

Dette lille hus på bare 46 kvadratmeter er fuld af charme og selvtillid. For lidt plads til dig? I gamle dage delte tre familier efter sigende denne bolig. Udbudspris: 2.950.000 kr.

Strandvejen 228, 2920 Charlottenlund 

Flot, mindre skovserhus på 55 kvadratmeter. Udbudspris: 3.975.000 kr.

Bostamose Østre Stræde 1 B, st., 2930 Klampenborg

En bedre placering end Strandvejen er måske denne på en lille, lukket parallelvej til Strandvejen. Her ligger dette velholdte skovserhus med egen gårdhave

Boligerne og staitstikken er fra 2. oktober 2014. Boligerne kan være blevet solgt sidenhen.

Se alle huse der er til salg i Skovshoved.