Skab hygge med en hems

Foto: Boligsiden

I et land som Danmark, hvor hyggen i den grad er i højsædet og ordet i sig selv er noget vi bryster os af ude i verden, må hjemmefronten også leve op til en vis hyggestandard. Med en hems får du din helt egen hyggekrog og sparer samtidig plads – her er to boliger, der har udnyttet pladsen optimalt.

Så snart kalenderen officielt siger efterår, tænder vi op i brændeovnen, hygger med levende lys og putter os under varme tæpper i sofaen. Der er ingen tvivl om, at hyggeelementet spiller en stor rolle hos os danskere og en god måde at skabe hygge i hjemmet på, er ved at sætte sit personlige præg med små, skæve påfund som fx en hems.

Tag højden i brug

I mange hjem er der loftrum eller overskydende meter i højden, der med fordel kan inddrages til enten soveplads, opbevaring eller hyggekrog med tv-hjørne. Mulighederne med en hems er mange, og det enkelte hus afgør, hvor og hvordan det kan lade sig gøre. På den måde er der sjældent to hemse, der er ens og hemsen kaster således et helt unikt præg over din bolig.

“En hems er en oplagt måde at få ekstra plads i små hjem. I en lille studielejlighed kan man fx flytte en futon eller madras op på hemsen og dermed få frigjort mere plads på gulvet til fx spise- og arbejdsbord og et sofahjørne. På den måde får man også næsten skabt illusionen af et separat soveværelse” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Før du går i gang

Før du kører af sted mod byggemarkedet og slår det første søm i væggen, er der et par ting, du skal tage højde for. For det første er det vigtigt, at hemsen ikke skygger for rummets eneste lysindfald eller på anden vis hæmmer det rum, den bygges i så meget, at det mister sin charme eller funktion. En anden ting, der har stor betydning er naturligvis, om rummet under hemsen vil føles for småt, når loftet sænkes en meters penge, og ikke mindst om trappen til hemsen vil optage for meget plads. Læs mere om reglerne for bygning af hems i denne artikel hos Bolius: Hems under loftet – definition og regler

To skønne hjem med hemse

Hvis du ikke har nogen handyman gemt i maven eller ved hånden, så kan du vælge at anskaffe dig en bolig, der allerede har en hems monteret. Her er 2 stk., der er lykkedes med pladsudnyttelsen på imponerende stilren vis:

Vestergade 1, 1, 5300 Kerteminde
Fantastisk dejlig patricierlejlighed, der går for at være Kertemindes mest eftertragtede, beliggende centralt og med udsigt til den gamle bymidte og torvet. Udbudspris: 2.350.000 kr.

Jellingvej 12A, 1. tv., 7100 Vejle
Skøn, eksklusiv og æstetisk indbydende ejerlejlighed i minimalistisk fremtoning. Fra lejlighedens altan er der udsigt over byen og til Vejle Fjord. Udbudspris: 1.875.000 kr.

Find mere om