Se muligheder i et håndværkertilbud

Foto: Boligsiden.

Med et håndværkertilbud kan du spare så meget på selve huset, at du ud over huset i sig selv får et godt tilskud til at renovere det efter dine specifikke ønsker og behov.

Det kan være svært at finde et hus, der lever fuldt og helt op til alle forventninger og drømme, du som køber måtte have. Og er der mange krav på listen, kan et håndværkertilbud være en rigtig god løsning. Med et håndværkertilbud sparer du nemlig en hel del penge, som i stedet kan bruges til at istandsætte huset, så det bliver, lige som du gerne vil have det.

”Har man ikke mod på den helt store renovering, kan man også overveje at købe et håndværkertilbud og rive huset ned. Så har man en byggegrund, der er lige til at gå i gang med. Man skal i hvert fald undersøge, om det ikke er billigere at rive ned og bygge nyt end at renovere. Bygger man nyt, vil man også kunne opnå et langt bedre energimærke”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Så mange penge er der at spare

Der er i øjeblikket 111 håndværkertilbud udbudt til salg på Boligsiden.dk, og der er gode penge at spare, hvis du vælger at kaste dine penge efter et hus, der er lidt mindre toptunet ved overtagelsen. Kvadratmeterprisen for villaer, der sælges som håndværkertilbud er nemlig 34 procent lavere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris på landsplan. I Region Hovedstaden er kvadratmeterprisen for et håndværkertilbud 22 procent lavere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris. Region Syddanmark er den region med flest håndværkertilbud i udbud, og her er besparelsen samtidig helt oppe på 49 procent. Som boligkøber i Region Syddanmark kan man altså, for en villa på 140 kvadratmeter, spare ca. 750.000 kr. på selve huskøbet.

Håndværkertilbuddet, der blev en succes

Der er selvfølgelig visse udfordringer ved at vælge et håndværkertilbud, og det er bestemt ikke alle, der har mod på den proces, der skal overstås, før man står med et indflytningsklart hus foran sig. Netop derfor er det for nogle mere nærliggende at slække lidt på kravene og købe sig et hus, der ikke skal gøres noget ved. Men for de modige og kreative, som kan se muligheder i det uperfekte, så er håndværkertilbuddet en sand guldgrube af muligheder. Her kan du frigøre dig helt fra tidligere ejeres fikse idéer og stilkiks – og starte helt forfra. Netop sådan en udfordring tog Thomas Hjort op, da han investerede i et håndværkertilbud og for 1,2 mio. kr. forvandlede det til et drømmehus uden videre. Læs om Thomas’ renovationsprojekt, og se billeder fra forvandlingen her.

Det er dog vigtigt at være realistisk, tænke sig godt om og sørge for ikke at slå et større brød op, end man kan bage. Læs her, hvilke 6 spørgsmål, du skal stille dig selv, før du kaster dig ud i at købe et håndværkertilbud.

Find mere om