Se de billigste huse i Danmarks 10 største byer

Foto: Boligsiden

Boligpriserne stiger, og bor du i en af landets større byer, ved du, at det kræver en velpolstret økonomi at købe hus. Her kan du se de fem billigste villaer i Danmarks 10 største byer.

Det er ikke let at komme ind på boligmarkedet i landets større byer, hvis du ikke har en god portion kapital med i rygsækken fra et tidligere køb eller en velpolstret opsparing. Og hvis du er på jagt efter et hus, hvor familien kan få lidt flere kvadratmeter og en grøn have, er der ikke meget at få for en gennemsnitlig indkomst.

”Der er drømmeboliger over alt i landet, men det er straks mere udfordrende, når man som familie skal finde et hus, som man rent faktisk har råd til at sidde i uden at skulle slå knuder på sin økonomi. I landets største byer som Aarhus og København er det for mange slet ikke muligt at komme ind på husmarkedet, fordi priserne har nået et så højt niveau,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Gå på kompromis

Priserne bliver naturligvis mere appetitlige, hvis man som køber er villig til at gå på kompromis med sine ønsker. Og det handler i langt højere grad om beliggenhed end om antallet af kvadratmeter og stand, som er sekundære parametre i de store byer.

”Det er logik for de fleste, at priserne er højest der, hvor der er flest om buddet. Så hvis du gerne vil købe hus i byen til en pris, der spiller sammen med en relativt normal økonomi, skal du i mange tilfælde være fleksibel i flere henseender. Som minimum skal du se på udbuddet i de mindre attraktive kvarterer, og du må også forvente en bolig, der skal istandsættes,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Og så kræver det omstillingsparathed at være boligkøber i et marked, hvor salgstiden falder. Man kan nemt risikere at blive overbudt op til flere gange i processen, så man skal væbne sig med tålmodighed.”

Men hvad har ejendomsmæglerne egentlig på hylderne i den mere budgetvenlige ende af prisskalaen? Boligsiden.dk har fundet de fem billigste villaer til salg i landets 10 største byer.

De billigste villaer i Danmarks 10 største byer

(Ranglisten er baseret på indbyggertal fra Danmarks Statistik)

KØBENHAVN

AARHUS

ODENSE

AALBORG

ESBJERG

RANDERS

KOLDING

HORSENS

VEJLE

ROSKILDE

Find mere om