Salget af projektboliger dykker

Foto: Boligsiden

Salget af projektsalgslejligheder i Aarhus og København er faldet 57 procent henover det seneste år. Årsagen skal findes i prisniveauet og de udbudte boligers størrelse.

I marts måned blev der solgt 76 projektsalgslejligheder i Aarhus og København. I samme periode sidste år blev der afsat 175 styks, hvilket betyder, at der er tale om et fald på 57 procent henover det seneste år. Sammenholder man derimod hele 1. kvartal 2018 med årets første tre måneder i 2017 lyder faldet på 43 procent. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

”Et fald fra 427 salg i 1. kvartal 2017 til 253 i år er markant. Og ser vi på udviklingen henover de seneste år, viser tallene generelt en faldende tendens,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

For få små lejligheder

Der var tidligere rift om projektsalgene, der blev solgt, uden så meget som en mursten var lagt. Årsagen til at færre nu køber et hjem ud fra en plantegning, skal findes i prisniveauet og et manglende match i efterspørgslen.

”I de store byer er der en stor efterspørgsel på mindre ejerlejligheder på under 60 kvadratmeter. Primært fordi at større lejligheder ikke er til at betale for folk med almindelige indkomster. I nybyggeriet ser vi ganske enkelt færre små boliger, og det betyder, at priserne på projektsalget ligger på et niveau, hvor de færreste kan være med,” siger Birgit Daetz.

Tal fra Boligsiden.dk viser, at der i marts blot var 11 projektsalgslejligheder i udbud i Aarhus og København på under 60 kvadratmeter. I intervallet 60-95 kvadratmeter var der 78 i udbud, mens boligerne på over 95 kvadratmeter udgjorde den største andel med i alt 299 salgsemner.

På jagt efter en lille projektsalgslejlighed på under 60 kvadratmeter?

Find mere om