Så store er Danmarks største ejerlejligheder

En ejerlejlighed udbudt til salg i Ribe er landets største. Og selv om København K dominerer listen over de største ejerlejligheder, er det tre jyske byer, der indtager placeringerne helt i top. Se her hvilke.

Forleden blev Danmarkshistoriens hidtil dyreste ejerlejlighed solgt. Salgsprisen holdes hemmelig, men udbudsprisen var på 23 mio. kr. Og den astronomiske pris til trods var lejligheden over de københavnske tage ikke den største, der har været udbudt herhjemme. Langt fra. De 211 kvadratmeter, som herligheden var på, overgås nemlig af en lang række andre ejerlejligheder.

I toppen af listen over de største ejerlejligheder, der er udbudt til salg på www.boligsiden.dk den 10. januar 2013, finder man flere jyske boliger. Vi tager de ti største en for en:

  1. I Nørregade får man ud over 333 kvm i et af Københavns ældste kvarterer også privat tagterrasse på 100 kvm – det er mere udendørs plads, end de fleste københavnere råder over inden døre.

Nørregade 24B, 4. 1165 København K

  1. I København K finder vi på en delt ottendeplads to ejerlejligheder i Bredgade 29. Begge er liebhaverlejligheder med udsigt over Sankt Annæ. Se dem herunder.

Bredgade 29, 3. 1260 København K

Bredgade 29, 2. 1260 København K

  1. Vil du bo centralt i Randers, får du 337 kvm fordelt på to lejligheder, der snildt kan slås sammen til én. Her er nyrenoveret, fredet facade: ”Ejendommen er ideel for den, som kan lide detaljer fra opførselstiden med franske døre, gamle massive trægulve, mange spændende rum”, skriver mægleren.

Kirkegade 13B 8900 Randers C

  1. Hvis du gerne vil være nabo til Tivoli og Københavns Havn, er en lejlighed på 355 kvm på H.C. Andersens Boulevard måske noget? Mægleren frister med disse ord: ” Når aftenen falder på over København, kan man sidde ved penthouselejlighedens stråleformede glasparti og betragte farveskalaen over byens profil glide fra kobberrødt til violet. Senere gløder Tivolis fyrværkeri meget tæt på.”

H.C. Andersens Boulevard 51, 5. th 1553 København V

  1. Skal der være udsigt over de københavnske søer, byder Øster Søgade på 355 kvm medmasser af herskabelige detaljer så som ”parketgulve med mønstre, franske døre ⁄ dobbelte fløjdøre, høje vinduespartier, stuk og paneler, lys i lofterne – her er alt, hvad man forventer i en ejendom bygget med pomt og pragt i 1875”.

Øster Søgade 8, 1. 1357 København K

  1. Stadig i Hovedstaden – i Dronningens Tværgade i indre by, hvor man finder denne lejlighed på 378 kvm. Nyistandsat og med mega terrasse samt garage med elport.

Dronningens Tværgade 6 1302 København K

  1. Så bevæger vi os væk fra København. I Horsens finder vi en stor lejlighed centralt beliggende og med tilhørende erhvervslokaler.

Smedegade 42, st. 8700 Horsens

  1. Hjørring får den hæderfulde andenplads med en ejerlejlighed på 404 kvm. ”Smukt og præsentabelt tager bygningerne og omgivelserne sig ud, når du kommer ind på den tidligere købmandsgårds stenpikkede gårdsplads. Her er miljø, sjæl og charme i en sådan grad, at du for en stund føler dig hensat til den gamle by i Århus”, skriver mægleren i præsentationen om boligen på Nørre Torv. Det lyder godt nok idyllisk.

Nørre Torv 13 9800 Hjørring

  1. Øverst er en 414 kvm stor ejerlejlighed i Puggaardsgade i Ribe. Det er den gamle Stiftamtmandsbolig i byens hjerte, ved siden af Katedralskolen – ren liebhaveridyl i en af landets fineste domkirkebyer.

Puggaardsgade 7H, 6760 Ribe

Find mere om