Rødt i rødt – med flag der smælder

sommerhus

Foto: Boligsiden

I anledning af arbejdernes internationale kampdag har Boligsiden.dk fundet skønne, røde huse med flag, der vejrer i vinden til dig, der har rødt DNA.

Siden 1889 har d. 1. maj verden over været dedikeret til arbejderen og hans rettigheder. Oprindeligt var det en demonstrationsdag, hvor arbejderne gik på gaden for ligeløn og otte timers arbejde. I dag bliver arbejdernes internationale kampdag fejret med sang, musik og politiske taler i parker og på pladser landet over.

Parkerne rundt om i landet blev dengang rammen om festlighederne, fordi man i 1888 fra politiets hånd havde forbudt folket at demonstrere i de Københavnske gader. Fælledparken blev centrum for begivenheden i København, mens det i dag er Rådhuspladsen i Aarhus og Kongens Have i Odense, der huser det fællesskabsorienterede arrangement.

Huse med symbolik

Den røde farve har altid været et gennemgående tema for 1. maj-arrangementerne, og er rød også din farve, kan dit hjem sagtens være med til at understrege det.

Det er nemlig også muligt at opnå arbejderstemning på hjemmefronten ved at opgradere til en bolig med rød facade og flagstang i haven. Er symbolikken en tand for meget til dig, kan du nøjes med at nyde synet af tre fine, traditionelle, røde huse.

”Rød er trods alt en ret almindelig farve på et hus, så man skal ikke tage facadefarven for mere, end hvad den er. Men ønsker man at læse symbolik ind i det, er det da oplagt at få sig et rødt hus, hvis man i forvejen er aktiv deltager i arbejderbevægelsen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

3 røde huse

Knabstrupvej 42, 2700 Brønshøj
Dejlig, rummelig rødpudset murermestervilla med rødt tegltag og flagstang beliggende nær caféliv og natur i hyggelige Brønshøj. Udbudspris: 3.998.000 kr.

Assensvej 107, 5600 Faaborg
Svensk rød-hvidt træhus, der oser af hygge og idyl og er udstyret med både dejlig terrasse, velisoleret udestue og stor, sydvendt altan. På en gang finurligt, kreativt, miljøvenligt og moderne. Udbudspris: 2.595.000 kr.

Snærildvej 56, 8300 Odder
Stilfuld og moderne murermestervilla i røde mursten og rødt tegl med central beliggenhed i Odder blandt grønne områder, gågade og pasningsmuligheder. Boligen har både altan og flagstang, og indvendigt er der dekorativt med synlige bjælker og bare murstensvægge. Udbudspris: 2.295.000 kr.