Rekord mange nyudbudte boliger i januar

Foto: Boligsiden

I årets første måned kom der flere nyudbudte huse sammenlignet med januar måned de sidste tre år. Den positive start på 2013 ændrer dog ikke ved, at udbuddet af villaer og rækkehuse på ét år er faldet med 10 pct.

Nye sælgere er kommet hurtigt ud af starthullerne i 2013. I januar satte husejerne 3.800 nye villaer og rækkehuse til salg. Det er rekord mange sammenlignet med de tre år forinden, hvor der kun kom godt 3.600 nye huse ud i ejendomsmæglernes vinduer i løbet af årets første måned. Det viser den månedlige Udbudsstatistik fra Boligsiden.dk. Statistikken udkommer i starten af hver måned og er den nyeste og mest aktuelle opgørelse over boligudbuddet i Danmark.

”Dette år er begyndt bedre end de tre foregående, når man ser på antallet af nyudbudte villaer og rækkehuse. Nyudbuddet i januar steg kraftigt – oven i købet efter en bundrekord i december måned, der med under 2.500 nye huse til salg stod for det laveste antal i de seneste tre år,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

10 pct. færre villaer og rækkehuse til salg

Det større nyudbud i januar ændrer ikke på, at der de seneste mange måneder har været længere mellem husejere, der ønsker at sætte villaen eller rækkehuset til salg. Siden starten af 2012 er udbuddet af villaer og rækkehuse faldet med 10 pct. Det skyldes fortrinsvis, at der blev sat færre huse til salg sidste år.

”Nok er salget af huse steget lidt i fjor, men det er desværre ikke årsagen til udbudsfaldet. Normalt ser vi, at der sker en stigning i antallet af huse, der sættes til salg i foråret og sensommeren, men det mønster udeblev i det forgangne år. Det er en væsentlig grund til faldet i udbuddet af enfamiliehuse,” forklarer Birgit Daetz, og fortsætter:

”Boligmarkedet har efterhånden stabiliseret sig. Men jeg tror, at mange potentielle boligsælgere fortsat afventer, om boligpriserne stiger. Jeg forventer, at vi vil se en fortsat stigning i udbuddet af nye boliger til salg, når boligsælgerne kan se, at priserne igen er på vej op.”

Find mere om