Pragtfulde perler: 5 huse med X Factor

Foto: Boligsiden.

En bolig er ikke bare en bolig – i hvert fald ikke altid. Vi har fundet fem huse, der alle har den berømte X Factor.

Fredag er lig med weekend, familietid, bland-selv-slik og X Factor. Måske hepper du på VKation, Chili eller Morten – måske kan du ikke rigtig se lyset i talentprogrammer med excentriske dommere og sms-afgørelser. Uanset hvad har du sikkert en ide om, hvad det vil sige at have den der ekstra ting, som vi kalder X Factor.

På boligmarkedet findes der et hav af standardboliger. Nogle med unikke løsninger i de gængse rammer og andre så klassiske, som de fås. Der er dog også den slags ejendomme, der sætter skub i drømmene, fascinerer og bryder rammerne for, hvad et hjem kan være.

”Det unikke ved en bolig handler ikke nødvendigvis om antallet af kvadratmeter og udbudsprisen, det handler mere om det overraskende, som ofte ligger i det arkitektoniske eller kreative, som udspringer af noget personlighed fra en tidligere ejer. Men det er klart, at den slags løsninger ofte kræver en vis økonomi, som afspejler sig i prisen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hun påpeger, at de meget specielle boliger taler til et særligt købersegment, men at det ikke betyder, at andre ikke kan få noget ud af at orientere sig blandt de mere særprægede ejendomme.

”De fleste har en ide om, hvad der for dem er et flot og funktionelt hjem. Men når vi skaber rammerne, er det altid kærkomment med inspiration til utraditionelle løsninger, som man så kan moderere og bruge på en måde, der passer til den bolig, man selv har – eller den man drømmer om en dag at få nøglerne til,” siger Birgit Daetz.

Vi har fundet fem usædvanlige boliger med X Factor. Se dem herunder:

Buet villa i Odense
Ydunsæble Have 7, 5210 Odense NV
Udbudspris: 6.245.000 kr.

Stærk og iøjnefaldende arkitektonisk ejendom, der i 2014 modtog Odin-prisen, der årligt uddeles af Byforeningen i Odense til et forskønnende bygningsværk. Huset, der oser af kvalitet på alle parametre, er udformet som en halvbue med gulv til loft-vinduer på hele indersiden af buen. En vanvittigt gennemført villa i samtlige materialer. En perle for fans af den danske designtradition.

Sommerhus med unik form
Ajstrup Strandvej 138, 8340 Malling
Udbudspris: 7.950.000 kr.

Her kan man tale om et sommerhus, der bogstavelig talt har X Factor. Det kommer nærmere bestemt til udtryk, hvis man ser huset oppefra. Det afslører et særpræget arkitektonisk valg, der giver boligen noget helt særligt. At det også ligger med direkte udsigt til vandet, er usædvanligt lyst og gennemført i materialer og indretning, gør det kun mere unikt.

Luksuriøs hotelstemning
Parkvænget 12, 2680 Solrød Strand
Udbudspris: 22.000.000 kr.

Hvis du drømmer om et privat luksushotel for dig, familien og vennerne, får du noget, der minder om det i Solrød Strand. Forestil dig sommerferie i Miami på daglig basis, så har du en ide om, hvad du kan forvente. Der er luksuriøs feriestemningen på den parklignende grund, hvor du kan spadsere på de 2.400 kvadratmeter eller tage en dukkert i poolen. Regner det, kan du varme dig i spa’en.

Slot på Sydfyn
Fruerstrupvej 43B, 5700 Svendborg
Udbudspris: 6.950.000 kr.

Det er ikke de knap 1.000 kvm eller de 21 værelser, der gør den slotslignende villa i Svendborg unik. Det er derimod, at det indre lever fuldstændig op til de forestillinger, tårne og spir planter i dig, når du ser boligen ude fra. I store dele af huset er indretningen ekstravagant på et gennemført plan. Det gælder alt fra det guldornamenterede toilet til det autentiske møblement i smukt udskåret træ.

Ekstraordinært liebhaveri
Nordre Strandvej 180A, 3140 Ålsgårde
Udbudspris: 26.000.000 kr.

Det er sjældent, man ser ejendomme med denne form for underspillet ego i Danmark. Med den Los Angeles-inspirerede villa er der med andre ord tale om enestående liebhaveri. Husets kerne er det store rum, der vender ud mod havet og inviterer lys, udsigt og naturen direkte ind i boligen. Alle husets døre er lavet som skydedøre i matteret glas, der kan skubbes ind i væggene for at skabe en unik åbenhed.

Find mere om