Økologisk boligidyl

Er økologi vigtigt for dig, så er det det nok også i dit boligvalg. Uanset om du vil bo i en økologisk landsby, drive et økologisk landbrug eller sågar have din egen økologiske badesø i haven, så er der en bolig på Boligsiden.dk, der passer til dig og dine behov.

Økologi er for mange blevet så vigtigt, at det gennemsyrer ikke bare de valg, der træffes i supermarkedet, men også i alle andre aspekter af livet. Økologi handler ikke bare om at købe økologisk mælk i stedet for konventionel, men handler om til hver en tid at vælge økologisk, hvad end det handler om fødevare, plejeprodukter, tøj – eller bolig.

De økologiske termer bruges dog lidt i flæng på boligmarkedet. Der er mange såkaldt økologiske køkkenhaver, økologiske haver og et ”nærmest økologisk hus”. Selv naboerne til økologiske gårde slår på det attraktive i at kunne købe økologiske produkter næsten direkte fra marken.

Boligsiden.dk har fundet nogle af de mere interessante øko-huse.

Hobbithus i økobyen

Nordstjernen 16, Økosamfundet Dyssekilde, 3390 Hundested

Økosamfundet i Hundested er for dig, der er fuldblodsøkolog. Her kan du bo sammen med ligesindede, og du vil simpelthen knuselske det her syrede – og samtidig så gennemført fine – økohus med sine organiske former og materialer.

Alle materialer, der er brugt til huset, er ”den rene vare”, og huset kan som det eneste i landsbyen bryste sig af at være et rigtigt økohus. Det topcharmerende hus med store træbjælker og ikke mindst smukke træstammetrappe bliver opvarmet udelukkende med brændeovne, så du skal have udviklet en god fyringsteknik, hvis du skal holde varmen gennem vinteren. Og kender du en, der kan leverer et par paller brænde til dig i ny og næ, vil du nok også sætte pris på det. Udbudspris: 1.450.000 kr.

Økologisk badesø

Fittingvej 36, 6623 Vorbasse

I Vorbasse er denne kæmpe villa på 296 kvadratmeter til salg. Du får din egen økologiske badesø i haven, selvom det er lidt uklart, hvad det dækker over. Boligen har i hvert fald dejlig mange kvadratmeter til dig, der skal have plads til den helt store – økologiske – familie. Udbudspris: 1.350.000 kr.

Økologisk hobbybrug

Kulagervej 45, 4653 Karise

Bliv din egen bonderøv på dette landsted i Karise. Her er der et økologisk hobbybrug, hvor der aldrig er brugt sprøjtemidler, mange frugtræer og god muld. Bosæt dig syd for Køge, udlev din økologiske drøm og bliv selvforsynende. Udbudspris: 1.495.000 kr.