Nyt rækkehus til salg fejer det hidtil dyreste væk fra førstepladsen

BBR indberetning

Et rækkehus i fem etager beliggende centralt i hovedstaden er netop kommet til salg. Det koster 25 procent mere end det hidtil dyreste og lægger sig dermed solidt på førstepladsen over landets dyrest udbudte rækkehuse.

Rækkehuset på Gernersgade 38 i København til 19,9 millioner kroner har længe været det dyreste på markedet. Sådan er det ikke længere.

For nu er der kommet et rækkehus til salg på Toldbodgade, der ligger få minutters gang fra Amalienborg og med udsigt til Operaen.

Prisen for de i alt 296 kvadratmeter er svimlende 24,9 millioner kroner. Det er 25 procent dyrere end rækkehuset i Gernersgade, der koster fem millioner kroner mindre.

”Der er tale om et af de eftertragtede engelske rækkehuse, der kun sjældent kommer til salg. Det er noget helt særligt, og det afspejler prisen også, for du skal slippe tæt på 80.000 kroner per kvadratmeter. Det er mere end tre gange så meget som gennemsnitsprisen for et rækkehus i Danmark,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nyt og gammelt byggeri i top 10

Rækkehuset i Toldbodgade er bygget i 1874 og fredet, men istandsat fra kælder til kvist, og det fremstår med lækre materialer og løsninger med respekt for husets historie.

Tager man et kig på top 10, afslører den et interessant miks mellem gamle huse som dem i Toldbodgade og Gernersgade, noget nyt i gamle rammer på Margretheholmen og et nyere rækkehus på Islands Brygge på den anden side af vandet.

”I de gamle bygninger betaler man for sjæl, historie og beliggenhed, mens man i det dyre nyopførte byggeri får arkitekttegnede og moderne løsninger. Fællesnævneren er den gode beliggenhed, for hvad end du bor på den ene eller anden side af vandet, har du en fantastisk udsigt og en placering lige midt i København. Og med cykelbroen og havnebussen er det let og hurtigt at komme frem og tilbage mellem de gamle og nye bydele,” siger Birgit Daetz.

Otte ud af ti af de dyreste rækkehuse til salg ligger i København eller på Frederiksberg. De to sidste på listen er beliggende i Hellerup og Klampenborg nord for hovedstaden.

Top 10: De dyreste rækkehuse i Danmark:

(Boligerne nævnt i teksten er ikke længere til salg!)

Find mere om