Nye ugetal: Flere boliger til salg

Foto: Boligsiden

Nye ugetal fra Boligsiden viser, at udbuddet af boliger til salg er steget i uge 29 og ligger højere end i samme uge sidste år.

Bruger du sommerferien på at lede efter din nye bolig, er der godt nyt. Boligsidens nye ugetal for uge 29 viser, at udbuddet af boliger til salg på tværs af boligtyper er steget og lå på 44.565. Det er 9 procent højere end samme uge sidste år og 163 flere end ugen før.

”I uge 29 er sommerferien for alvor i gang i Danmark, og der er en vis grad af agurketid også på boligmarkedet. Men udbuddet er steget lidt fra den foregående uge og ligger nu 3.800 højere sammenlignet med samme uge sidste år. Det er godt nyt for dem, der bruger sommerferien på at lede efter deres nye hjem,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Det stigende udbud skyldes både de nye boliger, der er kommet til salg på boligmarkedet, men også at færre boliger er blevet solgt.

Mange nye villaer til salg

I uge 29 kom der 994 nye villaer til salg. Selvom det er lidt færre end ugen før, er det 7 procent flere end i gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019.

”Selvom det er sommer, er der stadig aktivitet på markedet for villaer. For mange er sommerferien en tid, hvor man tager sit liv op til revision, og nogle beslutter, at nu skal huset sælges,” siger Birgit Daetz.

Når det kommer til ejerlejligheder og sommerhuse, er der kommet lidt færre nye boliger på markedet end både ugen før og i gennemsnittet for uge 29 i årene 2015-2019.

”Mange sommerhusejere bruger selv huset i højsæsonen eller lejer det ud og venter med at sætte til salg til efter ferien. Lejlighedsejerne skal forholde sig til udsigten til nye boligvurderinger og stigende skatter, og mange har måske brug for mere tid til at overveje, hvordan de vil gribe situationen an,” siger Birgit Daetz.

Salget dykker

I uge 29 blev der solgt 1.220 boliger, og det er lidt færre end i uge 28. Samtidig er det det laveste antal solgte boliger i uge 29 i perioden 2015-2019. Det er især salget af ejerlejligheder, der er bremset op. I uge 29 blev der solgt 206 lejligheder, og dermed ligger salget kun på 65 procent af, hvad det lå på i samme uge sidste år.

”Der er ingen tvivl om, at der er en del uro på markedet for ejerlejligheder lige nu. Sælgerne venter ikke bare med at sætte til salg, køberne tøver også med at slå til. Mange er usikre på, hvad der vil ske med boligpriserne, og mange købere lurepasser formodentlig for at se, om priserne falder, hvis de venter,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Den generelle regel på boligmarkedet er, at man skal købe bolig, når man har brug for den, og ikke begynde at spekulere i stigende eller faldende priser. Men lige nu lader der til, at der er gået spekulation i den for mange lejlighedskøbere.”