Ny rekord: Boligsøgningen toppede i januar

BBR indberetning

I januar oplevede Boligsiden.dk et hidtil uset højt antal besøg. Det blev til 5,5 millioner af slagsen, hvilket er ny rekord for en enkelt måned.

Der er gang i boligmarkedet, og det kan ikke kun aflæses på tallene for udbud, salg og stigende boligpriser. Også Boligsiden.dk oplever en stor interesse fra personer, der er interesseret i de mange potentielle hjem, som landets ejendomsmæglere har på salgslisten.

Antallet af besøg på Boligsiden.dk har været stigende år for år, og 2016 blev endnu et rekordår med 60 millioner besøg.

”Vi er stolte over den store tilstrømning, men vigtigst af alt glæder vi os over, at brugerne er glade for den service, vi tilbyder, når de skal søge bolig. Det store antal besøg falder godt i tråd med nogle ekstraordinært gode år for boligmarkedet. 2015 var én lang optur, som fortsatte ind i 2016. Intet tyder på, at markedet slår bremserne i, og vi er klar til at hjælpe folk videre i jagten på deres drømmebolig,” siger Natasha Brandt, der er administrerende direktør hos Boligsiden.dk.

Hun tilføjer, at der er sket et tydeligt skifte i måden, hvorpå brugerne tilgår Boligsiden.dk, idet folk flytter sig fra computeren til de mobile enheder. Helt konkret blev hele to ud af tre besøg foretaget fra en mobiltelefon eller tablet i 2016. 

Revolution på boligmarkedet

Og det ser ikke ud til, at den stigende interesse for boligsøgning er dalende. Tværtimod. Tal for januar viser, at der var 5,5 millioner besøg på Boligsiden.dk. Det er knap en million flere end i samme måned sidste år og samtidig den måned med flest besøg siden Boligsiden.dk gik i luften i 1999.

”De digitale muligheder har revolutioneret boligmarkedet, så det er blevet langt lettere at søge bolig. Du kan sidde hjemme i sofaen og kigge rundt på dine møbler og din familie, imens du forestiller dig, hvordan I kan indrette jer på ny og potentielt slå rod et nyt sted. Og så gør tilgængeligheden boligsøgning mulig for alle. Det er ikke kun for dig, der står på nippet til at købe, men også for dig, der blot interesserer dig for ejendom, boligpriser eller arkitektur,” siger Natasha Brandt.

Når de boliginteresserede klikker sig ind på Boligsiden.dk, tager de sig god tid, og særligt om mandagen og tirsdagen er trafikken høj. Der er 25 procent flere besøg i ugens første to dage sammenlignet med for eksempel lørdag.

”En forklaring kan være, at der som regel er flere nye sager på den anden side af weekenden, og på grund af det store antal brugere, der har takket ja til at modtage mails med boliger baseret på egne søgekriterier, bliver der automatisk skabt flere besøg i begyndelsen af ugen,” lyder det fra Natasha Brandt.