Nu stiger udbuddet af sommerhuse

Foto: Boligsiden.

Der er nu 11 procent flere sommerhuse til salg i Danmark end for blot en måned siden, viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk. Sommerhussæsonen er dermed for alvor skudt i gang.

Selvom temperaturen er langt fra sommerlig, præger årets varmeste årstid takterne på boligmarkedet, hvor sommerhussæsonen er skudt i gang. Udbuddet af sommerhuse til salg har ramt 11.315 styks, og det betyder, at der er tale om en stigning på 11 procent henover den seneste måned. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk.

At der er kommet flere sommerhuse at vælge imellem for landets sommerhuskøbere, gælder i alle af landets regioner. Den største månedlige stigning ses i Region Hovedstaden, hvor der er kommet 20 procent flere sommerhuse til salg. I de øvrige regioner er der tale om stigninger på mellem 7,8 og 11,6 procent.

Stor lyst til at sælge

I forhold til udbuddet på samme tidspunkt sidste år er der imidlertid tale om et fald. På landsplan gælder det, at der nu er fire procent færre sommerhuse til salg.

”Faldet skyldes, at der i løbet af det seneste år er blevet gjort et ordentligt indhug i udbudsmassen. Der er kort og godt blevet solgt en masse sommerhuse, og når vi nu ser, at udbuddet er steget markant siden sidste måned, er det både et udtryk for sæson, men også for en stor lyst til at sælge,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Fritidsboliger til salg april 2018:

RegionAntal udbudtÆndring ift. seneste månedÆndring ift. seneste år
Hele landet11.31510,9%-4%
Hovedstaden1.28420%1%
Sjælland2.59511,6%-3,6%
Midtjylland2.65411%-4,9%
Nordjylland2.6728,6%-2,6%
Syddanmark2.1107,8%-7,9%

(Opgørelsen dækker over det aktuelle udbud af fritidsboliger. Tallene er trukket 3. april 2018. Kilde: Boligsiden.dk)

Drømmer du om at sidde i dit eget sommerhus, når solens stråler for alvor lægger sig over Danmark? Her kan du se hele udbuddet af sommerhuse til salg lige nu.

Find mere om