Mini-hjem i byen eller kæmpe kasse i provinsen?

Foto: Boligsiden

Der kan være mange grund til, du overvejer at købe en bolig. Uanset hvad skal du beslutte, hvor du ønsker at bo. Og her giver det mening at tænke sig om en ekstra gang, for beliggenheden afgør, hvor mange kvadratmeter dit nye hjem skal være.

Måske er du træt af at kaste penge efter en lejebolig, eller måske er du slet ikke kommet ind på lejeboligmarkedet, fordi du ikke har fundet en lejebolig, der matcher dine krav. Så du går i banken for at blive klogere på dine muligheder. Din rådgiver fortæller dig, at du kan låne to millioner kroner. Og så er det ellers med at lade boligsøgningen begynde.

Men vent.

Som en anden tv-kok har vi snydt lidt og kigget os omkring efter, hvad du kan få for to millioner kroner.

Måske er det lige dig med en mikroskopisk toværelses lejlighed på 47 kvadratmeter et stenkast fra Istedgade og Enghave Plads på Vesterbro og to kilometer til Rådhuspladsen i København? Måske er du mere til 66 kvadratmeter i en rummelig toværelses lejlighed på Amager eller måske dropper du helt planerne om mini-hjemmene i byen, når du opdager, at du kan få et 177 kvadratmeters stort hus for kun 1.600.000 millioner kroner, 30 kilometer fra Rådhuspladsen?

”Når man skal vælge bolig, handler det om prioriteringer. Selvfølgelig får man mere plads, hvis man bor mindre centralt, omvendt har man måske også råd til en bil, et sommerhus eller flere rejser samtidig med, at man i dagligdagen har mere plads. Boligkøbere bliver nødt til at afgøre, hvad der er vigtigst for dem og træffe en beslutning på det grundlag,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Pladsfest eller en durumrulle ved hånden?

Valget er alene og alene dit. Du skal blot beslutte dig for, om ønsker at have plads til dine 60 par sko, fire køkkenmaskiner, to cykler og hele den pukkelryggede – for så byder en kæmpe kasse i provinsen op til pladsdans, og du behøves ikke at sortere i gæstelisten, her er plads til alle. Hvis du beslutter dig for at invitere alle, du kender til fest, kan du glæde dig over, at dagen efter, når de modbydelige tømmermænd huserer, er der fred og ro, natur og frisk luft, som du kan nyde. Omvendt har du dét længere på arbejde, hvis det altså befinder sig i København.

Boligen er ikke længere til salg!

Hvis du hælder mest til at grovsortere dine ting, have soveværelse i forlængelse af køkkenet, men vide, at du aldrig er mere end et par skridt væk fra en durumrulle, en caffe latte eller en gin og tonic, skal du afgjort vælge en lille, bitte lejlighed med perfekt beliggenhed.

Boligen er ikke længere til salg!

Alternativt kan du vælge mellemtingen, som er en toværelses lejlighed på Amager. Her får du en stor stue og en altan, du har ikke frygteligt langt til centrum af København, men du har heller ikke en have og plads til lige så meget, som i provinsens store huse.

Boligen er ikke længere til salg!

Sådan gjorde vi:

Vi har foretaget en radiussøgning på Boligsiden.dk. Først har vi indstillet vores kontantpris til maksimalt at være to millioner kroner, så har vi set, hvad man kan få to kilometer fra Rådhuspladsen i København, så fem kilometer fra Rådhuspladsen og til sidst har vi udvidet vores søgning til 30 kilometer fra samme lokation.

Uden at røbe for meget kan vi godt afsløre, at udbuddet er ret forskelligt – det samme er kvadratmeterpriserne. Hvor det største, du kan få for to millioner i en radius af fem kilometer fra Rådhuspladsen, er 70 kvadratmeter, kan du omvendt få 177 kvadratmeter 30 kilometer fra Rådhuspladsen for 400.000 kroner mindre.

Hvis én af de tre boliger, ikke lige var dig, kan du nedenfor gå på opdagelse i endnu flere boliger:

2 kilometer fra Rådhuspladsen i København:

Boligerne er ikke længere til salg!

5 kilometer fra Rådhuspladsen i København:

Boligerne er ikke længere til salg!

30 kilometer fra Rådhuspladsen i København:

Boligerne er ikke længere til salg!

Og hvis geografien er helt forkert, men du gerne selv vil prøve kræfter med en radiussøgning, har vi lavet en guide til, hvordan du skal bære dig ad.

Radiussøgning – step by step:

1. Gå ind på www.boligsiden.dk
2. Klik på avanceret søgning
3. Tryk ’vis på kort’
4. Vælg hvilken boligtype, du ønsker at kigge på
5. Vælg pris, kvadratmeter, byggeår og andet, du har krav til
6. Tryk derefter på ’radiussøgning’ nederst på kortet
7. Placer prikken dér, hvor du ønsker at søge fra
8. Gør radius-cirklen større eller mindre ved at hive i den eller klik ’indsæt ny radius’ og vælg antal kilometer fra prikken
9. Gå på opdagelse i boligerne

Find mere om