Massiv interesse for fritidshuse i påsken

Foto: Boligsiden

Søgningen efter fritidshuse på Boligsiden.dk boomede i påskedagene, og flere kiggede også efter en fritidsgrund til at bygge sommerhus på. Udviklingen går imod trenden for påsken i fjor.

Interessen for at købe sommerhus er på vej tilbage. I hvert fald viser en statistik over trakfikken på Boligsiden.dk, at antallet af søgninger på fritidshuse steg ganske markant i påske-weekenden.

”Vi registrerede i påsken 52 pct. flere unikke søgninger efter sommerhuse, når man sammenligner med ugen op til påske – inklusive Skærtorsdag og Langfredag. Det er især Påskedag og 2. Påskedag, at trafikken var ret så massiv”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationschef hos Boligsiden.dk.

Brugerne ledte i større udstrækning også efter en grund til at bygge fritidshus på. Her steg antallet af søgninger med en tredjedel i forhold til ugen forinden.

”Det overrasker lidt, for når vi kigger på samme tid sidste år, så faldt søgningerne efter fritidshuse og fritidsgrunde faktisk i påsken. Derimod steg antallet af søgninger på villaer, rækkehuse og ejerlejligheder i påskedagene i fjor”, siger Birgit Daetz.

Danskerne lever i en ny hverdag

I år er det altså fritidshuse, folk leder efter, og sjovt nok, så faldt interessen for at lede efter hus og lejlighed i den netop forgangne påske, og det kan der være en simpel, men positiv forklaring på.

”Krisechokket har lagt sig, og danskerne har fundet sig nogenlunde til rette i en ny hverdag. Jeg tror ikke længere, vi er så forskrækkede. Derimod kan vi nu igen bedre se, at privatøkonomien ikke er så truet, som vi først frygtede”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Derfor er der nok flere, som finder det realistisk at købe sommerhus. Og derfor øges interessen for at lede. Men lad os nu vente på ejendomsmæglernes salgstal, før vi udtaler os om, hvorvidt der så også har været øget handelsaktivitet i påsken.”

Birgit Daetz anfører, at boligmarkedet som helhed er i væsentlig bedring – det kunne såmænd næsten heller ikke blive værre – og det smitter nu af på markedet for sommerhuse.

Markante prisfald på sommerhuse

”Helårsboligen er trods alt det væsentligste. Og efter markedet for huse og lejligheder er kommet i gang igen, er det naturligt, at der kommer en afsmitning herfra på markedet for fritidsboliger. Det har ladet vente på sig, men ser nu ud til så småt at indfinde sig”, vurderer Birgit Daetz.

”Det hænger naturligvis også sammen med, at priserne på sommerhuse er faldet markant rigtig mange steder i landet. Vi har set tal fra for eksempel DanBolig, hvor salgspriserne visse steder i Nordsjælland og Østsjælland er faldet med op imod 60 pct. siden pristoppen. Det er ikke et gennemgående mønster, men et udtryk for, at der er nogle sommerhuse, der har fået et ordentligt hak i tuden. Det har mange potentielle købere utvivlsomt også set”, siger Birgit Daetz.

I hvert fald er påskens interesse for sommerhuse positiv. For når der er mere overskud til at kigge efter en bolig, som kun skal benyttes i fritiden, er det utvivlsomt et tegn på bedring af hele boligmarkedet.