Mange flere nye huse til salg i 2017

Foto: Boligsiden

Der kom over 60.000 huse til salg i 2017. Tre ud af fire af dem har ikke været til salg inden for de seneste tre år.

Der var regulær boligfest på markedet i 2017, og én af de væsentligste bidragsydere til festen var de danske boligejere. De har nemlig sat deres huse til salg i et omfang, der ikke har set sit lige i dette årti. Hele 61.829 huse blev sat til salg i det forgangne år, og 47.000 af dem var huse, der ikke har været til salg inden for de seneste tre år. Det er er en stigning på 32 procent i forhold til 2014.

”På grund af den store optimisme på markedet var der rigtig mange boligejere, der satte deres huse til salg i 2017. Tre ud af fire af dem har ikke været udbudt på markedet inden for de seneste tre år. Der er altså kommet en hel del boliger til salg, der ikke har været udbudt i længere tid, og det har været med til at skubbe yderligere til den positive udvikling, der resulterede i mange solgte huse i 2015 og 2016,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

De mange nyudbudte huse har rigtignok været med til at øge salget. Handelstal fra 2017 viser, at der er solgt omkring 47.000 huse, hvilket er langt flere end i de foregående år. På den baggrund oplever mange af landets ejendomsmæglere, at de ikke får nye huse til salg hurtigt nok, så de kan følge med efterspørgslen.

Find mere om