Mange billige grunde til salg

Foto: Boligsiden

Antallet af billige byggegrunde er tårnhøjt, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Vil du bygge selv, har du alle tiders mulighed for at finde en billig grund.

Har du en byggemand Bob i maven, og drømmer du om rejsegilder, nybyggeri og duften af nye gulve og topmoderne hjem, så har du alle tiders gode mulighed for at købe en billig byggegrund netop nu.

”I den tid, vi har målt, har vi kun enkelt gang før haft så mange grunde til salg for under 300.000 kroner. Antallet af de billige byggegrunde er steget kraftigt hen over sommeren i år og giver supergode muligheder for selvbyggerne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

I august var der 685 byggegrunde til salg med en udbudspris på under 300.000. I 2009 var der  under 500 af de billige grunde.

Go west

Når du skal finde din billige byggegrund, er et godt tip at kigge mod vest. Både Vestjylland og Vestsjælland har en høj koncentration af billige grunde. Men også i Jammerbugt og Svendborg Kommuner er der en stor andel af billige byggegrunde.

Vil du bo i Københavnsområdet eller i Aarhus Kommune, bliver det ikke i et selvbygget hus på en billig grund. I og omkring landets to største byer er der nemlig ingen billige grunde overhovedet.

Brug kortet nedenfor for at se, i hvilke kommuner andelen af billige byggegrunde er højest.

Læs også: Vi vil gerne bygge huset selv 

Skræddersy dit drømmehus med lavt energiforbrug

Fordelene ved at bygge selv er naturligvis, at du først og fremmest kan få dit nye hus, som du vil have det. Nu kan du skræddersy et hvert værelse til dit behov og styre planløsningen med hård hånd. Er to badeværelser ikke nok, kan du få lavet 3. Har du brug for mange værelser, kan du få det, men er du i stedet til store rum og stuer en suite, er det dit valg.

Især er det værd at bemærke, at du selv bestemmer materialevalget og kvaliteten af huset – på godt og ondt. Det er begyndt at stramme i ansigtet på mangen en boligbygger, der er nået til valget af skruer i køkkenet i det hus, hvor man i forvejen har skullet forholde sig til samtlige materialer. Til gengæld er det dit valg, hvor lækre fodlister du vil ofre, og om der skal være granitkøkkenbord eller ej.

Nybyggeriet er samtidig en gylden mulighed for at få et lavenergihus. Der er under 2 procent huse med energimærke A til salg, og dem, der er, koster kassen sammenlignet med de mere energifordærvede nabohuse. Helt konkret koster huset med energimærke A 12.000 kroner mere pr. kvadratmeter end huset med energimærke G. Det kan derfor være både rigtig svært og rigtig dyrt at finde det gode og energivenlige hus, og det kan vise sig at være langt nemmere og måske også billigere at bygge det selv.

Det kan dog være hårdt at forholde sig detaljerne i et byggeri. Derfor er det måske ikke en lige god ide for alle. Samtidig er der jo også en vis ventetid fra man går i gang til det færdige resultat står klar, så det er heller ikke for dem med et akut boligbehov.

Men tør du, har du næsten 700 grunde at vælge imellem, der maksimalt koster dig 300.000 kr.

Find mere om