Luksuskøb: Her er Danmarks dyreste sommerhuse

sommerhus

Foto: Boligsiden

Der er noget for enhver pengepung på det danske sommerhusmarked. Dog er det de færreste, der kommer i nærheden af de allerdyreste ferieboliger. Heldigvis må man gerne drømme – se landets 10 dyreste sommerhuse her.

Lige nu er der omkring 13.500 fritidsboliger til salg i Danmark, og selv hvis budgettet ikke lyder på mere end 100.000 kroner, er det muligt at blive sommerhusejer, inden solen for alvor får tøet ferieområderne op. Er du en af de få, der har så dybe lommer, at du kan tillade dig at kigge på de helt dyre ejendomme, kunne landets dyreste sommerhus måske være noget for dig. Vi andre nøjes bare med at drømme.

Rungsted Strandvej 137 i Nordsjælland topper med en pris på 24,9 millioner kroner listen over de dyreste sommerhuse i udbud i Danmark. Huset har en kvadratmeterpris på over 68.000 kroner, og det appellerer til de få.

”Med en samlet liggetid på over 600 dage, er der tale om en længerevarende salgsproces, og det skyldes unægtelig, at sommerhuse i den prisklasse henvender sig til et smalt segment. Det kræver med andre ord tålmodighed at sælge dyre huse, hvis man som sælger har et ønske om at lande på en købspris på niveau med udbudsprisen,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Sidst sommerhuset blev solgt, var i 2016, hvor det blev handlet til 21,5 millioner kroner.

Fra Nordsjælland til Nordjylland

De øvrige sommerhuse i top 10 over de absolut dyreste har priser, der spænder fra mellem 15 og 24,9 millioner kroner. De fleste er beliggende i de mest populære nordsjællandske sommerhusområder, hvor priserne generelt ligger på et højere niveau. Mens også vestsjællandske Slagelse og nordjyske Skagen er med på listen.

”Region Nordjylland har landets laveste salgspriser på sommerhusmarkedet, når vi ser på den gennemsnitlige kvadratmeterpris. Og det på trods af at Skagen er et af landets mest eksklusive og attraktive sommerhusområder, der tiltrækker folk fra hele landet. Årsagen er, at der findes store områder i regionen, hvor priserne er ekstremt appetitlige,” siger Birgit Daetz.

Salgstal for marts måned viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et sommerhus i Region Nordjylland ligger på omkring 12.700 kroner. I Hovedstaden, der ligger i den anden ende af spektret som den dyreste region, blev sommerhusene i den forgangne måned solgt til 19.500 kroner per kvadratmeter. Det tilsvarende tal for hele landet er 15.000 kroner.

Find mere om