Liggetiderne er kortest omkring de store byer

Foto Boligsiden

Udbudstiderne for villaer er kortest i og omkring landets seks største byer. Her har husene i visse tilfælde kun været til salg i gennemsnitligt fire måneder. Derimod er liggetiderne lange langs Vestkysten og på Lolland/Falster. Det fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Hvis tesen om, at landets store byer skal trække boligmarkedet op i normalt tempo holder stik, er her en god nyhed: Liggetiderne for villaer er kortest i og omkring de seks største byer. Det er især i Hovedstadsområdet samt i Aarhus og kommunerne omkring Jyllands største by, at liggetiderne er lave. Det fremgår af nye tal fra www.boligsiden.dk.

”I Frederiksberg Kommune er der udbudt knap 40 huse til salg, og liggetiden er i gennemsnit 104 dage. Også i Albertslund ser vi meget korte liggetider, idet husene her har stået til salg i gennemsnitligt fire måneder”, fastslår Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Forgrener sig til andre kommuner

Korte liggetider finder man også i og omkring Aarhus. I Jyllands største by har husene stået til salg i godt 200 dage, og den fine udvikling forgrener sig til Skanderborg, Favrskov og Randers. I disse tre kommuner er liggetiderne i gennemsnit omkring 8-10 måneder.

I Odense. Esbjerg og Aalborg er mønstret nogenlunde det samme – alle steder er liggetiderne omkring 8½ måneder.

Derimod har villasælgerne i en kommune som Lolland ventet på en køber i 19 måneder.  I nabokommunen Guldborgsund er liggetiderne i gennemsnit på 17 måneder.

I den anden ende af landet finder man meget lange liggetider ned langs hele Vestkysten. Hårdest ramt er Lemvig Kommune med en gennemsnitlig liggetid på 500 dage – godt 16½ måneder, og i samtlige øvrige kommuner mod Vesterhavet er liggetiderne i gennemsnit på mellem godt et år og 16 måneder.

Mere bredde i udviklingen

”Det ser fint ud i og omkring København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Randers, der er de helt store kraftcentre i landet. Man kan have en forhåbning om, at udviklingen i de seks store byer efterhånden breder sig til omegnskommunerne. Billedet tegner sig positivt i den forstand, at liggetiderne ikke kun er korte i og omkring de to største byer, men også i de næststørste byer – det giver udviklingen mere bredde i forhold til landet som helhed”, mener Birgit Daetz.

På landsplan er den gennemsnitlige liggetid for de knap 40.000 villaer, der er til salg på knap 10 måneder.

Find mere om