LEGO og vandland trækker sommerhuspriserne helt op

Foto: Boligsiden.

Gåafstand til Legoland og Lalandia giver sommerhuspriser i topklasse. Boligsiden.dk har fundet de 10 veje i Danmark, hvor sommerhusene har de højeste kvadratmeterpriser.

Glem alt om Fanøs fantastiske sandstrande, Hornbæks eksklusive martime miljø, og surferparadiset i Hvide Sande. Intet kan trumfe den farverige verden af LEGO-klodser i Billund og vandrutsjebanerne i Lalandia, hvor man finder Danmarks dyreste sommerhuskvarter ganske få hundrede meter væk.

Inde midt i landet, klods op af lufthavnen og langt fra strand og havudsigt ligger Danmarks dyreste sommerhuskvarter. Her ligger kvadratmeterpriserne på næsten 22.000 kroner – 2.500 kr. mere end listens næst dyreste sommerhusvej, der ligger på Fanø.

”De dyre kvadratmeter er et tegn på, at der er et begrænset antal boliger i gåafstand fra de to børnevenlige attraktioner i Billund, så vil man bo der, må man betale prisen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Resten af listen er dog domineret af strand, natur og ro midt i eftertragtede sommerhuskvarterer. Her er listen over de sommerhusveje i Danmark, hvor kvadratmeterpriserne i gennemsnit er højest.

10

Solbakkevej, 3100 Hornbæk

Tæt på Ruslands Bakker, gode badestrande og fredede arealer ligger Solbakkevej i Hornbæk. Tilsæt en lille smule Nordsjællandsk fanciness, og du får en super placering på Sjællands nordkyst. Gennemsnitlig kvadratmeterpris er på 15.349 kr.

9

Bjerregårdsvej, 6960 Hvide Sande

Bjerregårdsvej byder på masser af vand og Vesterhav. Bjerregårdsvej er omkranset af vand og ligger mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, og der er kun 12 km til vandland, bowling, wellness, minigolf og andre sommeraktiviteter. Kvadratmeterpris: 15.600 kr.

8

Jelsevej, 7840 Højslev

Jelsevej ligger på tangen mellem Skive Fjord og Bådsgårds Vig mellem Viborg og Skive. Det er for dig, der er til blæst og windsurfing, men som også altid vil kunne finde en strand med læ – her kan du nemlig vælge mellem strande med østen- og vestenvind. Kvadratmeterpriserne for vejen med frit vind-valg er 15.649 kr.

7

Bøtøvej, 4873 Væggerløse

Østersøen er din badestrand, hvis du bor på Bøtøvej. Skønne brede strande vil glæde enhver vandhund og feriedaser. Slap af i et af de eftertragtede sommerhuskvarterer for en kvadratmeterpris på 16.004 kr.

6

Fyrmarken, 6960 Hvide Sande

I et roligt sommerhusområde ligger Fyrmarken. Her kan du være heldig at have kig til Lyngvig Fyr og du er ikke mere end 900 m fra Vesterhavet. Kvadratmeterpris: 16.073

5

Tinkerup Strandvej, 3250 Gilleleje

Halvdelen af Tinkerup Strandvej ligger helt ned til vandet – den anden halvdel bøjer fra ind i landet. Får du et af husene i vand-enden, kan du sidde med havet i din baghave og samtidig være tæt på den rasende hyggelige Gilleleje by. Man forstår godt, at kvadratmeterpriserne her sniger sig op på i gennemsnit 16.188 kr.

4

Kjærgaardvej, 6990 Ulfborg

Endnu en Vesterhavsvej snupper en plads på listen. Kjærgaardvej byder på store lyngarealer, naturgrunde og panorama ud over klitterne. Fred og frisk luft kombineret med Vesterhavets brusen giver kvadratmeterpriser på 17.540 kr.

3

Tingodden, 6960 Hvide Sande

Hvide Sande napper her sin tredje plads på listen. Tingodden har også Vesterhavet som kulisse og er for naturelskeren, der sætter pris på sand, vand og klitter. Kvadratmeterpriserne er her kravlet op i 17.912 kr.

2

Strandvejen, 6720 Fanø

Der er noget særligt ved Fanø. Den lille ø i Vesterhavet er ikke blot på top 10 over kommuner med de dyreste kvadratmeterpriser for villaer. Fanø tager også andenpladsen her på listen over dyreste kvadratmeterpriser for sommerhusveje. Strandvejen skærer mere eller mindre Fanø midt over, og kvadratmeterpriserne her adskiller sig noget fra nr. 3 på listen. Vi er nu oppe i 19.306 kr.

1

Pilestien, 7190 Billund

Så nåede vi til den. Vejen, hvor vi finder sommerhusene med den højeste kvadratmeterpris. Her er nul Vesterhav eller Østersø. Ingen strande med frit vind-valg eller mulighed for natur, fred og ro. Listens outsider lægger sig suverænt nr. 1 på listen med et tilbud af børneaktiviteter, kunstigt vand og sommerballade. Nok mest for børn og deres medbragte voksne med gode nerver og ikke mindst en pengepung, der kan klare 21.703 kr. pr. kvadratmeter.

Sådan gjorde vi

Vi har undersøgt salgspriserne på sommerhuse solgt i 2012 på veje, hvor der mindst har været fire salg. Vi har dernæst sorteret efter dyreste kvadratmeter. Salgsdata stammer fra mæglernes indberetninger til Boligsiden. Kvadratmeterprisen er beregnet ud fra boligarealet.

Find mere om