Laveste antal nyudbudte boliger i fire år

Foto: Boligsiden

Antallet af nyudbudte villaer, ejerlejligheder og fritidshuse endte på det laveste niveau i de fire år, www.boligsiden.dk har ført statistik over udviklingen i boligudbuddet. Det fremgår af Boligsidens Udbudsstatistik, der viser udviklingen af antal udbudte boliger frem til den 31. december 2012.

Nye tal fra www.boligsiden.dk viser, at antallet af boliger, der blev sat til salg i løbet af 2012 er historisk lavt – og det gælder for både villaer, ejerlejligheder og fritidshuse.

Antallet af boliger, der blev sat til salg hos ejendomsmæglerne i 2012, er 4 pct. lavere end i 2009, og faldet er endnu større, når man sammenligner med 2010 og 2011.

”Ejendomsmæglerne fik i fjor 13 pct. færre nye boliger til salg end i 2011. Det var især i første halvår af 2012, at mæglerne sukkede efter nye varer på hylderne. Ser man alene på de første seks måneder af året, faldt nyudbuddet af villaer og fritidshuse med 22 pct., mens der blev sat 27 pct. færre ejerlejligheder til salg hos mæglerne,” fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Langt færre ejerlejligheder til salg

Siden 2011, hvor boligejerne var mærket af det dårlige boligsalg og et tårnhøjt antal af boliger til salg, er det samlede udbuddet af boliger faldet markant – for eksempel er der nu 30 pct. færre ejerlejligheder til salg end for halvandet år siden.

”De faldende priser resulterede i, at flere boligsælgere har ventet med at sætte deres bolig til salg. Det præger tallene i de første seks måneder af 2012. I takt med at prisfaldet er stoppet på ejerlejligheder og villaerne, har flere boligejere sat deres bolig til salg,” siger Birgit Daetz.

Nyudbuddet af boliger i årets sidste seks måneder blev mere normalt,  hvilket tyder på at optimismen så småt er vendt tilbage i løbet af 2012 – om end det stadig var lidt lavere end tidligere år. Dermed ender boligudbuddet på det laveste niveau i de fire år, der er ført statistik på området.

”Udbuddet af boliger var højt for et års tid siden, men flere handler og færre nyudbudte boliger sikrer en bedre balance og en stabil prisudvikling – som vi har set igennem 2012 – måske endda stigende priser i de kommende måneder,” vurderer Birgit Daetz.