Langt flere andelslejligheder end ejerlejligheder til salg i København

Foto: Boligsiden

Siden juni måned har udbuddet af andelsboliger oversteget udbuddet af ejerlejligheder i hovedstaden. Det fremgår af tal fra www.boligsiden.dk

Antallet af udbudte andelslejligheder hos ejendomsmæglerne er igennem de senere år eksploderet, og i dag er der på landsplan over 5.200 til salg hos en ejendomsmægler. Til sammenligning er der kun omkring 25 pct. flere ejerlejligheder til salg. Men i København er billedet stik modsat. Det fremgår af tal fra www.boligsiden.dk.

I det seneste halve år er antallet af udbudte andelsboliger løbende blevet større end antallet af ejerlejligheder til salg. Mens der i dag er 1.276 ejerlejligheder til salg i landets største kommune, er tallet for andelsboligerne 1.779 – 40 pct. flere.

33 pct. færre ejerlejligheder til salg

”Udbuddet af andelsboliger i København er i hele træskolængder det samme i dag som for et år siden. Det er udbuddet af ejerlejligheder, der er faldet dramatisk det seneste år”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Siden december i fjor er antallet af udbudte ejerlejligheder således styrtdykket med 33 pct. Derimod er der i dag kun 2 pct. flere andelsboliger til salg i København.

”Der har været godt gang i handlerne med ejerlejligheder i København i mange måneder nu. Køberne er i den grad kommet tilbage på markedet efter flere års tilbageholdenhed, og det er som sagt ejerlejligheder, de går efter”, forklarer Birgit Daetz.

Ejerlejligheder rives væk

”Der har været et opsparet behov for boligkøb, og det er utvivlsomt de ekstremt lave renter, der trækker læsset. Men forklaringen er også, at tiderne med de voldsomme prisfald er forbi – faktisk er salgspriserne steget med 5 pct. de sidste 12 måneder. Det sidste skyldes, at køberne er på markedet igen – mange ejerlejligheder bliver revet væk, og mæglerne hungrer efter ejere, som gerne vil sælge deres lejlighed, for køberne står i kø”, lyder det fra Birgit Daetz.

Masser af veldrevne foreninger

Hun mener derfor, at man med fordel kan kigge efter en andelslejlighed i hovedstaden. Der er masser at vælge imellem, og langt de fleste foreninger er veldrevne og har sund økonomi.

”Medierne har desværre haft alt for travlt med at fokusere på dårligt drevne andelsboligforeninger med tvivlsomme trappelån og renteswap og så videre, men billedet er fortegnet; man skal naturligvis se sig godt for og granske boligens økonomi nøje, men langt de fleste foreninger er altså sunde – i øvrigt skal man gå grundigt til værks, uanset hvilken boligtype man ønsker sig. Det er jo ofte en investering for livet. Men som sagt – man kan sagtens gøre et rigtig godt andelsboligkøb”, slutter Birgit Daetz