Køb Danmarks dyreste villa – eller 479 andre

Foto: Boligsiden.

Danmarks dyrest udbudte villa er sat til salg for 120 millioner kroner. For den pris kan du købe 479 andre villaer i Danmark, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Der er en ny sherif i byen. Den eksklusive millionvilla på Taarbæk Strandvej 24 er med sin udbudspris på knap 78 millioner kroner slået af pinden som Danmarks dyreste. Førstepladsen er helt uden kamp overtaget af et af de andre palæer på Øresundskysten. Rosenlund på Vedbæk Strandvej er sat til salg og udbydes for den svimlende sum af 120 millioner kroner.

Se Danmarks dyrest udbudte bolig, Rosenlund

Rosenlund med rabat

Palæet er på hele 901 kvadratmeter og er dermed dobbelt så stort som flere af de andre luksusejendomme, der er udbudt til salg på øresundskysten. Det betyder også, at selvom udbudsprisen voldsom høj, så er kvadratmeterprisen det faktisk ikke. Med en kvadratmeterpris på 133.000 kroner koster palæet faktisk bare det halve af Danmarks tredjedyreste udbudte bolig, nemlig Oktanten på A N Hansens Alle. Oktanten har en kvadratmeterpris på over 260.000 kroner. Set i det lys, er Rosenlund en ren foræring.

Se Oktanten på A N Hansens Alle

”Typisk bliver meget store ejendomme solgt til en lavere kvadratmeterpris end de meget små. Man kan sige, at der er en slags mængderabat, hvis man køber stort ind. Det gør sig også gældende med Rosenlund”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

1 villa eller 479

Står du med 120 millioner på kontoen, kan du altså købe det helt igennem smukke og eksklusive palæ. Men du kan også vælge at få mere volumen for dine penge og i stedet gå efter de billigste huse, der er til salg. Så kan du få ikke mindre end 479 villaer for samme pris – vel at mærke spredt ud over hele landet.

Selv i Rudersdal

Er du fast besluttet på at slå rod i Rudersdal Kommune, kan du også her konvertere dine 120 millioner kroner til langt mere end et enkelt palæ. Selv i Danmarks femtedyreste kommune kan du få 38 villaer for samme pris som Rosenlund står udbudt til.

Find mere om