Klar til sommer i byen? Her er fem ejerlejligheder med privat tagterrasse

Vil du nyde din terrassevin med udsigt over byens tage eller solbade i fred for menneskemylder på toppen af storbyen? Med en privat tagterrasse får du det optimale ud af de lange sommerdage – også selv om du bor i lejlighed.

Som indehaver af en lejlighed i en af de store, danske byer er man oftest tvunget til at søge mod den nærmeste park eller strand, når kviksølvet i termometeret runder de 20 grader, og solen står højt på himlen i sommerhalvåret.

Men der er også en anden mulighed, der gør dig i stand til at nyde dine sommerdrinks i solen alene eller i selskab med blot dine nærmeste venner og familie – nemlig hvis du erhverver dig en lejlighed med privat tagterrasse.

Og i flere af landets største byer er markedet fyldt med ejerlejligheder, der er udstyret med en tagterrasse med udsigt over byens tage, hav og kanaler. Og bedst af alt – der er kun adgang for dig og dine nærmeste.

”Mange forbinder måske en privat tagterrasse med nærmest overdreven luksus, men det er faktisk muligt at erhverve sig en for et beløb, der ligger inden for det rimelige. Og hvis vi skal til at vænne os til somre som den, vi oplevede i 2018, så kan det vise sig at være alle pengene værd,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør ved Boligsiden.

Boligsiden har her udplukket en håndfuld ejerlejligheder med privat tagterrasse – fordelt på tre store, danske byer.

Sydhavnsk perle med udsigt over København

I Sluseholmen i København SV har du i øjeblikket muligheden for at købe en ejerlejlighed med plads til hele familien og adgang til stort, børnevenligt gårdmiljø.

Den største attribut ved lejligheden, der ligger på Ben Websters Vej 138, er dog den store, private tagterrasse, der ligger på fjerde sal. Her kan man nyde solen hele dagen – både mod øst, syd og vest.

Se boligen her

Luksus på toppen af København

Er dine lommer dybe, og har du brug for mere plads, så har du mulighed for at købe denne 170 kvadratmeter store penthouselejlighed på Islands Brygge.

Ejendommen er arkitekttegnet, og de 170 kvadratmeter er fordelt på to etager og har to altaner. Det store trækplaster er dog den 95 kvadratmeter store tagterrasse, hvor fra man kan se store dele af København – for ikke at tale om Øresundsbroen og Turning Torso i Malmø.

Man kan nyde solopgangen over Amager Strandpark og holde øje med flyene, der letter og lander i Københavns Lufthavn.

Se boligen her

Liebhaverlejlighed i Aarhus

Foretrækker du Smilets By frem for København, så har Aarhus også mange lækre lejligheder med privat tagterrasse.

Eksempelvis denne liebhaverlejlighed tæt på centrum af byen og med udsigt over Aarhus Bugt fra terrassen på taget. Her har man rig mulighed for at invitere familie og venner til grillaftener og cocktails. Ud over tagterrassen er lejligheden i øvrigt udstyret med en sydvestvendt altan.

Se boligen her

Privat tagterrasse i Aarhus til under tre millioner kroner

I Aarhus behøver man dog heller ikke smide et tocifret millionbeløb for at erhverve sig en lejlighed med privat tagterrasse.

I ejendommen Karolinegården tæt på Musikhuset og Rådhuset kan du lige nu købe denne lejlighed fra 2014 for under tre millioner kroner.

For det relativt beskedne beløb får du fra alle vinduer udsigt over Aarhus. Det gælder selvfølgelig også fra lejlighedens helt store attribut – den store, private tagterrasse, hvor der er plads til grill, loungesæt og spisebord.

Se boligen her

Penthouselejlighed med udsigt over Limfjorden

I Aalborg og Nørresundby, der ligger på hver sin side af Limfjorden er der også gode muligheder for at erhverve sig en ejerlejlighed med udsigt over både by og vand.

I Nørresundby ligger denne 190 kvadratmeter store penthouselejlighed – en kort gåtur fra centrum af Aalborg.

Fra lejlighedens øverste plan er der adgang til hovedattraktionen; nemlig den enorme tagterrasse og orangeriet, hvor fra ejeren kan nyde den formidable udsigt over byen.

Se boligen her