Januarudsalg: Her er de billigste huse i Danmark lige nu

Foto: Boligsiden

Det billigste hus i udbud lige nu står til blot 75.000 kroner. Og faktisk er der to af slagsen med det beskedne prisskilt. Det ene ligger i Nakskov på Lolland og det andet i Thy.

Er du på jagt efter en ny bolig, men er budgettet stramt, og ekkoet i sparegrisen ekstra rungende efter en økonomisk hård julemåned? Tro det eller ej, men det kan rent faktisk lade sig gøre at blive husejer for under 100.000 kroner.

Og ikke overraskende skal vi ud i yderområderne for at finde de billigste huse. Nakskov på Lolland er repræsenteret to gange i top tre, hvor den tredje bolig skal findes i det nordjyske i Thy.

Husenes tilstand

Afstanden til landets store byer er dog langt fra eneste faktor i prisen. Også husenes generelle tilstand spiller en afgørende rolle.

”Et hus i det prisleje er meget sjældent indflytningsklart. Så hvis du overvejer at byde på en af de helt billige boliger, er det bestemt en fordel, hvis du er ferm med en hammer eller drømmer om at rive ned og bygge nyt,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hun pointerer desuden, at det ud over beliggenhed og stand også har en afsmitning på prisen, hvis huset er fredet, da det stiller større krav til en eventuel renovering.

Syv huse med en udbudspris på under 100.000 kroner

Tilegade 21, 4900 Nakskov
Udbudspris: 75.000 kr.

Det lille byhus i Tilegade på Lolland har siden 1859 fungeret som beboelse/smedje, og i de seneste 30 år som arbejdende smedjemuseum. Ejendommen kategoriseres som totalskadet, og nedrivning anbefales derfor. Der er registreret 113 kvm i hovedhuset, 33 kvm tilbygget baghus og 118 kvm smedjeværksted.

Nørregade 12A, Hvidbjerg, 7790, Thyholm
Udbudpris: 75.000 kr.

I Hvidbjergs bymidte på Thyholm, er der mulighed for at opføre et nyt, lille hus på den blot 355 kvm store grund. Selve boligen på 127 kvm står klar til nedrivning – der er dog ingen byggepligt. Huset, der er opført i 1890 er sammenbygget med nabohuset.

Øster Nordlundsvej 19, 4900 Nakskov
Udbudspris: 95.000 kr.

Her får du et godt håndværkertilbud på en grund på over 1.000 kvm. Til ejendommen, der opvarmes af brændeovn, hører en udhusbygning med støbt gulv til. Boligen ligger fem minutters kørsel fra Horslunde By med købmand, skole og daginstitutioner.

Smedegade 21, Ketting, 6440 Augustenborg
Udbudspris: 95.000 kr.

Hvis du har hænderne skruet godt på og er klar til en udfordring, er den fredede ejendom i Ketting på Als, det perfekte projekt. Boligarealet er på 116 kvm, og grunden er 443 kvm. Renoveringen skal foregå i samarbejde med Sønderborg Kommune og Kulturarvstyrelsen.

Snødevej 91, Snøde, 5953 Tranekær
Udbudspris: 99.000 kr.

Huset, der kan bruges som helårs- eller fritidsbolig, er fra 1892, og det samlede etageareal på 180 kvm trænger til en kærlig hånd. Dog er der for den rette køber mulighed for at indrette en fin bolig efter eget ønske. Huset ligger i Snøde på Nordlangeland, og både skole og indkøb er i gåafstand. Strand og skov kan nås på få minutter på cykel.

Johngårdsvej 13, 6870 Ølgod
Udbudspris: 99.000 kr.

Den lille villa i Ølgod er ikke hvilken som helst villa. Det er den kendte bygmester Peder Holden Hansens eget hus. Og det er placeret i landlige og billedskønne omgivelser med udsigt til smukke marker. På grund af husets historie, er det fredet.

Højrupvej 5, Hillerslev, 5750 Ringe (vist på billede)
Udbudspris: 99.000 kr.

Ejendommen, der ligger på en 865 kvm stor grund, sælges som projekt eller med henblik på nedrivning. Huset ligger på Fyn nær Ringe, der tidligere husede den hedengangne Midtfyns Festival, og er i dag tilsluttet med offentlig vand og el og opvarmes med oliefyr.

Find mere om