Interessen for at søge efter ny bolig stiger under corona

Under nedlukningen af Danmark har Boligsiden oplevet stigende trafik og øget interesse for at søge efter ny bolig. Tendensen fortsætter, og danskerne nøjes ikke med at kigge. De handler også i stigende grad bolig, viser nye tal fra Boligsiden.

Måske er det de mange timer i eget hjem, der har fået flere danskere til at overveje muligheden for at skifte de fysiske rammer i reden ud. I hvert fald er trafikken på Boligsiden steget stødt igennem de seneste mange uger, hvor det danske samfund har været præget af corona.

”Efter et umiddelbart fald i trafikken i den første uges tid efter den delvise nedlukning af Danmark, har vi siden oplevet en jævn stigning i antal besøgende på Boligsiden. Selv her i den seneste uges tid, hvor mange ellers er rykket ud fra hjemmekontoret og tilbage til arbejdspladsen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og fortsætter:

”Det lader samtidig til, at mange af de besøgende ikke blot kigger. For i takt med de stigende besøgstal ser vi også stigende handelstal.”

Udviklingen i antal besøg på Boligsiden i 2020:

Flere salgsrekorder

De seneste tal fra Boligsidens ugeupdate viser, at der i sidste uge nok skete et fald i handelsaktiviteten, men at det samlede boligsalg fortsat ligger 13 procent over det gennemsnitlige niveau for samme uge i de seneste år.

”Sidste uge var atypisk i den forstand, at både mandag og fredag var helligdage, og dermed har der også været færre dage til at afslutte handler i. I forrige uge lå det samlede boligsalg til gengæld på det højeste niveau for hele 2020. Jeg tror derfor også, at vi vil se en stigning i salget allerede igen i denne uge,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Det er samtlige boligtyper på nær ejerlejlighederne, der ligger over gennemsnitsniveauet for antal solgte i de seneste år. Og for villaer og rækkehuse blev der i ligefrem sat salgsrekord i maj, ligesom der også blev solgt rekordmange sommerhuse.”

Udviklingen i antal solgte boliger:

Fortsat få varer på hylderne

Det høje salg gør indhug i det samlede antal boliger til salg, og derfor så vi i sidste uge også, at det samlede udbud af boliger dalede yderligere til det hidtil laveste niveau i år. I sidste uge havde boligkøberne således knap 54.000 boliger at vælge imellem målt op imod cirka 64.000 i samme uge sidste år.

”Det hele bunder i, at der ikke kommer nok nye boliger til salg på markedet. For køberne står klar, men sælgerne er afventende. I sidste uge blev der sat 13 procent færre nye boliger til salg sammenlignet med samme uge i tidligere år, og når der så samtidig sælges flere end normalt, tynder det ud i det samlede antal varer på hylderne,” siger Birgit Daetz.

Udviklingen i antal nye boliger til salg:

Overvejer man at sælge sin bolig, er det derfor trods corona fortsat et godt tidspunkt at sætte til salg på. Tidligere tal har vist, at mange af de nye boliger på markedet bliver solgt hurtigt, og samtidig er der i de seneste uger givet mindre nedslag i prisen end tidligere under coronakrisen.