Indret dig på få kvadratmeter, hjælp miljøet, og spar penge

Hvor der er hjerterum, er der husrum, og indretter man sig med omtanke, har man slet ikke brug for så mange kvadratmeter, som man skulle tro. Vi har fundet 3 dejlige hjem på under 30 kvadratmeter, der netop nu er til salg på Boligsiden.dk.

Man er ofte tilbøjelig til at tænke, at den nye lejlighed skal være større end den forrige. Men en mindre lejlighed rummer en lang række fordele, og med lidt snilde og et kyndigt øje kan du få utroligt meget ud af de få kvadratmeter.

God for miljø og forbrug

En lille lejlighed har den åbenlyse fordel, at den er langt billigere i drift end en større, idet den har færre kvadratmeter, der skal varmes op. Derudover er der mindre plads til at have diverse elektroniske apparater stående fremme og trække strøm på samme tid. På den måde tvinges du ud i at træffe nogle valg og at prioritere, hvilke ting der er mest nødvendige at have stående, og det er både godt for dit eget forbrug og for miljøet.

En lille lejlighed har også den fordel, at rod ikke bare kan smides over i hjørnet uden at fylde synderligt, og man kommer derfor hurtigt til at vænne sig til at ophobe mindre skrammel som følge af den sparsomme plads.

En lille lejlighed kræver gode løsninger

Det at få en lille lejlighed til at være funktionel og føles rummelig kræver intelligente løsninger, og der skal tænkes mange tanker, for at der bliver plads til alt. Et godt tip kan være at tænke langs rummets vægge og at udnytte rummet i højden for at få pladsen til at syne større. Det kan gøres ved at bygge en hems, få installeret en indbygget reol eller skabe langs væggen eller ved at montere hylder under loftet.

En anden god løsning er at vælge møbler med indbygget opbevaring, der hurtigt tryller overflødig plads under sengen eller sofabordet om til brugbar plads. Få inspiration til indretning af mindre lejligheder på Boligsidens inspirationsunivers, hvor et par bl.a. har fået et drømmehjem ud af at flytte ned på halvt så meget plads som før. Parret har ændret planløsningen og indkøbt smukke stiger, der gør rummets højde tilgængelig og gør den lille lejlighed perfekt for dem. Læs mere og se billeder fra deres byggeprojekt her.

3 dejlige lejligheder på mindre end 30 kvadratmeter

Her er 3 skønne eksempler på små lejligheder til salg på Boligsiden.dk netop nu.

Sorrentovej 10, st. mf, 2300, København S
Dejlig og velindrettet 1-værelses på 26 kvadratmeter med indkøb og grønne områder lige om hjørnet. Udbudspris: 998.000 kr.

Ryvej 36G, 1. 2 Hasle, 8210 Aarhus V
De 27 kvadratmeter er udnyttet helt optimalt i denne dejlige lejlighed med hyggeligt gårdmiljø tæt på Aarhus midtby. Udbudspris: 695.000 kr.

Louisevænget 14, st. Næsby, 5270 Odense N
Hyggelig lille lejlighed på 29 kvadratmeter med gode opbevaringsløsninger, en hems under loftet og udgang til en mindre terrasse. Udbudspris: 415.000 kr.

Find mere om