Husmarkedet i Nordsjælland nu også under pres

flerfamiliehuse

Foto: Boligsiden

Udbudspriserne på villaer i Nordsjælland lå i oktober på det laveste niveau i tre år. Det viser tal fra www.boligsiden.dk. Udviklingen kommer efter at det nordsjællandske marked har holdt nogenlunde stand mod den generelle krise på boligmarkedet.

Mens udbudspriserne på villaer flere steder i landet er faldet med helt op til 20 pct. siden starten af 2009, har husmarkedet i hovedstadsområdet og Nordsjælland holdt pænt stand mod den negative udvikling. Nye tal fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk, viser nu, at tilbagegangen også er ved at ramme Nordsjælland.

Læs også: En af Danmarks dyreste villaer er solgt

”Udbudspriserne på villaer lå i oktober på det laveste niveau siden januar 2009. På et år er de faldet med godt og vel 1.800 kroner pr. kvadratmeter, hvilket svarer til en reduktion på 8 pct.”, forklarer Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Prisfald kommet på ét år

Udbudspriserne i Nordsjælland var med andre ord stabile indtil sidste efterår. Herefter er stort set hele prisfaldet i den tre-årige periode, som www.boligsiden.dk, har undersøgt, kommet på bare ét år.

”Dermed har markedet reageret sent i forhold til langt de fleste andre landsdele, men nu indhenter den kedelige udvikling tilsyneladende også Nordsjælland – om end prisfaldet er under det halve af, hvad vi har set i andre dele af landet”, fastslår Birgit Daetz.

En kvadratmeter villa koster nu i gennemsnit 21.000 kroner i Nordsjælland.

Samtidig med faldet i udbudspriser er antallet af udbudte boliger steget med godt 15 pct. på blot ét år, og liggetiden er steget med 5 pct. i perioden. Alene siden juni måned er liggetiden steget med 30 dage, så de udbudte nordsjællandske villaer i dag har stået til salg i gennemsnitligt syv måneder.

Udbuddet steget med 17 pct.

Der er i dag godt 3.000 villaer til salg i Nordsjælland – et tal, der er 17 pct. højere end på samme tidspunkt i fjor.

”Det gør ikke udsigten til at få solgt villaen bedre, når udbudspriserne falder, mens der bliver flere huse til salg, som oven i købet venter længere tid på en køber. Den gode nyhed er trods alt, at de nordsjællandske hussælgere ikke er nær så hårdt ramt som deres ligesindede i Vest- og Sydsjælland og øst for Storebælt”, slutter Birgit Daetz fra boligsiden.

Kilde: Boligsiden.dk