Historisk lavt udbud af ejerlejligheder i november

Antallet af ejerlejligheder til salg faldt igen i november, og det betyder, at det ikke har været lavere i fire år. Udbuddet af villaer og rækkehuse faldt også og er nu på det laveste niveau siden februar 2011. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Udbudsindeks for november.

Boligkøberne får stadig færre varer at vælge imellem, når de kigger efter bolig hos ejendomsmæglerne. Antallet af boliger til salg falder og falder, og i november satte udbuddet af ejerlejligheder bundrekord. Det viser tallene fra den nyeste udgave af Boligsidens Udbudsstatistik.

”Antallet af ejerlejligheder til salg faldt med godt 4 procent i november og er nu nede under 7.000. Det er det laveste udbud af ejerlejligheder siden begyndelsen af 2009, hvor udbuddet lå på knap 12.000 ejerlejligheder,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Kampen om ejerlejlighederne skærpes altså blandt køberne. Det afspejles også i liggetiderne, der faldt med knap 5 procent i den forgangne måned, og som nu er nede på i gennemsnit 207 dage – lavere har det ikke været siden oktober i fjor.

12 pct. færre nye huse til salg i november

Den faldende tendens viser sig også på markedet for villaer og rækkehuse, hvor udbuddet faldt med 3,5 procent i november – til godt 40.800.

”Det er det laveste i næsten to år. Og vi ser en anden interessant tendens, når det angår enfamiliehusene – i november måned blev der oprettet 12% færre nye boligemner hos mæglerne samtidig med at der blev fjernet 9 procent flere boliger sammenlignet med oktober,” siger Birgit Daetz.

Mæglere mangler nye boliger

”Baggrunden for det lave udbud skal især findes i det lave niveau for nye boliger, der bliver udbudt til salg. Det typiske billede er, at der sættes mange boliger til salg i foråret. Det så vi bare ikke i år. Når vi så samtidig ser, at antallet af solgte eller fjernede villaer og rækkehuse har været stigende, falder det samlede udbud,” siger hun og slutter:

”Samme tendens ser vi for ejerlejligheder, hvor mæglerne har oplevet en stor stigning i salget – drevet af salget i København og Aarhus. I sommer faldt antallet af ejerlejligheder til salg under niveauet for andelsboliger, og denne tendens så vi også på Frederiksberg i november. Mæglerne i storbyerne mangler i den grad nye emner på hylderne, og de er i marken for at få flere til at sætte deres bolig til salg.”

Fakta fra Boligsidens Udbudsstatistik

  • Udbuddet af ejerlejligheder faldt i november med 4,2 procent og er nu på 6.962. Det er bundrekord.
  • Flere steder er udbuddet af ejerlejligheder under udbuddet af andelsboliger. I november 2012 kom udbuddet af ejerlejligheder på Frederiksberg under udbuddet af andelsboliger.
  • Af de udbudte ejerlejligheder ligger kun 22,3 pct. i København. Dette er den laveste andel siden januar 2009.
  • Udbuddet af villaer og rækkehuse faldt med 3,5 pct. i november og er nu på 40.821 – det laveste siden februar 2011
  • Der blev fjernet 5.463 enfamiliehuse i november – 9 pct. flere end måneden forinden
  • Der blev oprettet 3.990 nye villaer og rækkehuse hos mæglerne i november – det er et fald på 12 pct. i forhold til oktober
Find mere om