Herreværelser og drømmen om tiden der forsvandt

Bøger, skrivebord, mørkt træ og lædermøbler. Herreværelserne er en uddøende race, men er stadig populære viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk

Herreværelserne. De minder os om en tid, hvor der var rum og plads til at trække sig tilbage i de tunge Chesterfieldlænestole og tage en drink. I herreværelserne var der tid. Tid til bøger, til fordybelse og til arbejde, og ikke mindst var det legalt at lukke døren.

Der er nok mange kvinder, der i tidernes løb har misundt mændene det lukkede rum, og der er nok mange mænd, der i dag ønsker sig tilbage til en tid, hvor der fandtes lukkede rum. En undersøgelse blandt Boligsiden.dks brugere viser da også, at 40 procent siger klart ja til et herreværelse i deres drømmebolig. 14 procent siger måske og 42 procent nej tak.

Kun få herreværelser til salg

Af de 77.000 boliger der er til salg på Boligsiden.dk netop nu, indeholder knap 150 boliger et herreværelse. Et nærmere kig på disse værelser afslører dog, at de dækker over alt fra klassiske herreværelser med træpaneler, lædermøbler og tæppebeklædte sildebensparketgulve til kælderrum med bar og billardbord.

Rygraden i de fleste herreværelser er dog et skrivebord og bogreoler. Med rigtige bøger. Computer og endog tv har fundet vej til mange herreværelser, men bøger i hard copy er stadig ikke skiftet ud med e-bøger.

Herreværelserne holder fast i en tid, der på sin vis er passé. Men det er netop det, der gør dem eftertragtede. Den romantiske forestilling om at have tid til at synke ned i en dyb lænestol og føre berigende samtaler eller læse horisontudvidende bøger tænder nok mange.

Herreværelserne er eksklusive

Herreværelserne hører til boliger i den dyre ende. Gennemsnitligt er en bolig, der indeholder et herreværelse, 6.500 kr. dyrere pr. kvadratmeter end den gennemsnitlige bolig.

”Vælger man at lave et herreværelse eller kalde et af sine værelser eller stuer for herreværelse, hører man måske også til bestemt segment. Mange af boligerne med herreværelser dyrker elementer som stuk, franske døre, porcelænskakkelovne og lyskroner, og ofte er det villaer elle lejligheder med højt til loftet og ikke mindst værelser nok til at man kan omdanne det ene til herreværelse”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Se et par af de mest spændende herreværelser her:

Herreværelse med træpaneler og lædermøbler:

Dalgas Boulevard 51, st., 2000 Frederiksberg

Herreværelse med indbygget reol og skrivebord:

Brams Sidevej 4, 2920 Charlottenlund

Herreværelse med ringklokke. Lejlighed med en overflod af gamle detaljer –  top istandsat:

Strandvejen 36, 3. tv, 8000 Aarhus C

Lyst herreværelse med pejs:

Dronninggårds Alle 52, 2840 Holte

Find mere om