Her sætter flest danskere huset til salg

Foto: Boligsiden.

En ny opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at der blandt kommunerne er stor forskel på, hvor mange husejere der sætter boligen til salg. De mest salgslystne skal findes i den nordligste kommune på Sjælland.

Den danske flåde af privatejede huse består af over 1,1 millioner villaer og rækkehuse. Ud af det samlede antal huse blev omkring 68.500 sat til salg i løbet af 2018, hvilket svarer til 5,8 procent af bestanden.

En opgørelse fra Boligsiden.dk viser dog, at der er stor forskel på, hvor salgslysten spirer mest, når man zoomer ind på de enkelte kommuner. Helt i top er Helsingør Kommune, hvor knap hver tiende hus fik et til salg-skilt i vinduet i perioden fra januar til december 2018.

Generelt er der mere udskiftning på husmarkedet i området omkring hovedstaden og i de nordsjællandske kommuner. Derfor er de øvrige kommuner i top fem over områder, hvor flest satte huset til salg sidste år, netop at finde her. Det gælder kommunerne Hørsholm, København, Rødovre og Høje-Taastrup.

”Fælles for netop den her del af landet er, at det er nemmere at omsætte boliger uden at skulle gå for meget på kompromis med prisen, fordi efterspørgslen er tilstrækkelig. Samtidig tilskynder stigende priser også til et salg, fordi den økonomiske gevinst for mange er mærkbar,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Omvendt kom der sidste år procentuelt langt færre huse på markedet i yderkommuner som Tønder, Sønderborg, Morsø og Lemvig. I sidstnævnte kommune gælder det 3,5 procent af det samlede antal huse.

Top 5: Kommuner med flest til salg-skilte i 2018:

KommuneBestandHuse sat til salgAndel af bestanden
Helsingør10.8319799,0 %
Hørsholm5.7944868,4 %
København18.6481.5138,1 %
Rødovre4.3393518,1
Høje-Taastrup8.4076647,9 %

(Opgørelsen viser, hvor mange huse der er blevet sat til salg i en pågældende kommune henover 2018 samt den samlede bestand af villaer og rækkehuse med status af ejerbolig. Tallene er inklusiv skuffesager og projektsalg. Kilde: Boligsiden.dk)

Find mere om