Her kan du gå Luciaoptog hjemme!

Foto: Boligsiden.

Hvis din dag er startet med mørklagte gange, sang og rækkevis af stearinlys, så er du en af de heldige. For når Luciadag som i år falder på en søndag, er det ikke alle, der er udstyret med de rette faciliteter til et optog. Og det er jo næsten en skam – så derfor har vi i dagens anledning fundet tre hjem med lange gange.

Luciadag er en af de mange hyggelige traditioner, vi forbinder med den søde juletid. Mange af os stiftede bekendtskab med dagen allerede i børnehaven eller folkeskolen, hvor man, enten fra sidelinjen eller fra sin plads i rækken, kunne opleve det lille, hvide og oplyste optog bane sig vej blandt store øjne og lange gange en kold morgen i december.

Lucia handler ikke om jul

Men selvom Luciadag falder i december, har dagen i virkeligheden ikke meget med jul at gøre. Lucia var en ung pige fra Sicilien, som dengang var en del af Romerriget. Lucia blev omvendt fra Romerrigets religion til Kristendommen, som i Romerriget blev oplevet som en trussel og den blev derfor gjort forbudt. Herefter var mange kristne tvunget til at holde deres religion hemmelig og leve i skjul under jorden i katakomberne.

Ordet ”Lucia” stammer fra ordet ”lux” og betyder lys. Og det er netop, hvad Luciadag handler om: At sprede lys i den mørke tid. Lucia var nemlig en af de, der hjalp de kristne ved at vove sig ud med mad til dem om natten i deres skjulesteder. Med en lyskrans bundet om hovedet fandt hun vej i mørket, men endte til sidst med at blive angivet og henrettet for sin kristne tro d. 13. december år 304; den dag i dag er dagen stadig dedikeret til at fejre Santa Lucia som den helgen, hun blev ophøjet til.

Lucia hjemme i privaten

Selvom ikke alle kender historien bag Luciadag, fejrer vi den ikke desto mindre stadig i stor stil på landets skoler, arbejdspladser, plejehjem og sygehuse. Men da det ikke er alle, der har adgang til sådan et mekka af lange, smækre gange at boltre sig i, kan det blive nødvendigt at ty til alternativer. Vi har fundet 3 boliger med gange, der danner de fineste rammer om dit helt eget, private luciaoptog.

Bispensgade 16, 2. th, 9000 Aalborg
Dejlig, rummelig ejerlejlighed i Aalborgs absolutte centrum – midt i shopping og liv, med både lang gang og store, lyse lokaler til sang og rytmisk gang i Lucias navn. Udbudspris: 3.495.000 kr.

Nordre Frihavnsgade 106, st. 2 2100 København Ø
På livlige Nordre Frihavnsgade i København Ø med indkøb, shopping og transport inden for rækkevidde finder man denne skønne ejerlejlighed med god plads til store armbevægelser og en ca. 4 meter lang gang, hvor du roligt kan fejre Santa Lucia. Udbudspris: 4.495.000 kr.

Søbrovej 20 Sarup, 5683 Haarby
Denne vidunderlige landejendom i Haarby tilfører ikke bare eventyrlige omgivelser, men byder på både lang gang og store lokaler, der lægger op til alternative ruter med sving og krøller på dit luciaoptog. Udbudspris: 3.495.000 kr.

Find mere om