Her finder du nemmest en andelsbolig

Der er masser af andelsboliger til salg, og fire ud af ti udbudte andelsboliger ligger i København og Frederiksberg kommuner. Se her hvor mange, der er til salg i de forskellige bydele i hovedstaden, og se også hvor mange, der er udbudt i andre dele af hovedstadsregionen.

Markedet for andelsboliger stortrives. Der er mange boliger til salg, og salget er i fremgang. I hvert fald i hovedstaden. Det er især de københavnske ejendomsmæglere, som fylder op i statistikken, idet over halvdelen af landets knap 200.000 andelsboliger ligger i København og Frederiksberg kommuner. I visse dele af hovedstaden udgør andelsboligerne derfor også mere end halvdelen af emnerne hos ejendomsmæglerne.

LÆS OGSÅ: Metro-stationer presser boligpriserne op i København

Det er de københavnske brokvarterer, der fører an på listen over de bydele, hvor der er flest andelsboliger til salg.

Flest til salg i postnummer 2300

København S – Amagerbro, Sundby og de andre nydele med postnummer 2300 – topper listen. Her er der for tiden knap 400 andelsboliger til salg. Det svarer til knap hver femte andelsbolig til salg i København og Frederiksberg, hvor det samlede udbud er lidt over 2.100 boliger.

LÆS OGSÅ: Masser af billige ejerlejligheder i studiebyernes centrum

Ser man samlet på de fire brokvarterer – Sønderbro, Nørrebro, Østerbro og Vesterbro – er der knap 1.100 andelsboliger at vælge imellem for køberne. Tager man også Nordvest-kvarteret med stiger udbuddet til godt 1.300 boliger.
Det svarer til 25 pct. af samtlige udbudte andelsboliger i Danmark og langt over halvdelen af alle, der er til salg i hovedstaden

80 pct. af udbuddet ligger i København

”Hovedstaden dominerer næsten totalt andelsboligmarkedet i regionen. 80 pct. af alle andelsboliger, der er udbudt til salg, ligger i København og Frederiksberg. Kommer man lidt væk fra byen – til byer som Brøndby, Albertslund og Kastrup – er der under ti andelsboliger at vælge imellem”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Herunder kan du se top 10 samt hele listen over hvor mange andelsboliger, der er til salg i de forskellige postnumre i Region Hovedstaden.

(Kilde: Boligsiden.dk)

Find mere om