Masser af billige ejerlejligheder i studiebyernes centrum

Det kan sagtens lade sig gøre at finde en ejerlejlighed til under 1,5 mio. kr. i de fem store studiebyer. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk

Manglen på gode ungdomsboliger til det nye kuld af studerende, som netop er begyndt på de videregående uddannelser, er igen i år et trist tema. Men hvis man har muligheden, kan man i stedet vende blikket mod markedet for ejerlejligheder.

Den gode nyhed er nemlig, at det burde være relativt let at finde en ejerlejlighed i den helt billige ende og måske dele den med en studiekammerat og have en rimelig lav husleje.

Realistisk med billig lejlighed tæt på city

Boligsiden.dk har gransket markedet for ejerlejligheder til maksimum 1½ mio. kr. i de fem største studiebyer. Og resultatet er overraskende positivt – også hvis man ønsker at bo tæt på byernes centrum og studiet.

”I Aalborg, Odense og Roskilde koster omkring 65 pct. af de udbudte ejerlejligheder, som ligger inden for fem kilometer fra byernes centrum, 1,5 mio. kr. eller mindre. Det er derfor ganske realistisk, at man kan finde en billig ejerlejlighed inden for cykelafstand til studiet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Også pænt udvalg i de to store byer

I landets to største studiebyer, Aarhus og København, er der lidt længere imellem de allerbilligste ejerlejligheder. Her er det kun omkring hver fjerde ejerlejlighed, som er udbudt til maksimum 1½ mio. kr., hvis kravet er, at der højest må være fem kilometer til city.

”Men alligevel er der 240 af de billigste ejerlejligheder at vælge imellem i Aarhus, mens der er lidt flere – godt 500 – udbudt inden en afstand af fem kilometer fra Rådhuspladsen i hovedstaden”, siger Birgit Daetz og slutter:

”Hvis man er en af de heldige, der har en god børneopsparing, er det ikke umuligt at købe en ejerlejlighed, selv på en SU. Ellers kan man måske få sine forældre til at skyde penge i et forældrekøb. Og deler man den med en studiemakker, kan de månedlige udgifter virkelig presses nedad. Opfordringen må derfor lyde, at man runder sin bank og drøfter mulighederne med dem – det kan vise sig at være billigere at bo i ejerlejlighed end på kollegieværelse, hvis man da kan få sådan et.”