Her er de dyreste huse i eksklusive Skagen

I uge 29 er der gang i toppen af Danmark. Vi har samlet de dyreste huse til salg i Skagen, så du kan drømme dig til sommersjov i den attraktive ferieby.

Skagen er kendt for mange ting. Blandt andet Grenen, hvor Skagerrak og Kattegat tørner sammen, gammel fiskerkultur, det verdensberømte kunstnerkollektiv Skagensmalerne og danske jetsettere, der danser på bordene på Hyttefadet i uge 29. Og netop sommeren er en populær sæson at besøge Danmarks nordligst beliggende by i.

”Med landets femtehøjeste kvadratmeterpriser på solgte sommerhuse i 2017, markerer Skagen sig som et af de mest eksklusive ferieområder i landet. Byen er i selskab med flere af de mest populære områder i Nordsjælland, og ser vi på solgte sommerhuse i år, har køberne i gennemsnit betalt 27.116 kroner for en enkelt kvadratmeter i postnummer 9990. Det er blot 4.400 kroner mindre end i landets dyreste område Tisvildeleje,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Men også sammensætningen af de folk, der køber sommerhus i byen, siger noget om, hvor attraktiv området er, tilføjer hun.

Fra Nordsjælland til Skagen

En undersøgelse, som Boligsiden.dk har foretaget i samarbejde med Septima, viser, at danskerne i gennemsnit kører 85 kilometer til sommerhuset, men at folk i Nordsjælland kører markant længere.

”I byer som Humlebæk, Skodsborg og Hellebæk kører sommerhusejerne i gennemsnit mellem 176 og 213 kilometer, når de skal en tur i sommerhus. Årsagen til, at afstanden er så markant større end landsgennemsnittet, er, at folk fra de pågældende områder gerne kører så langt som til Skagen, mens for eksempel jyderne generelt køber sommerhus tættere på deres almindelige bolig,” siger Birgit Daetz.

Og mens det formentlig er de færreste, der har råd til at feriere på luksusbudget, er det til gengæld gratis at tage et smut på drømmeferie i et af Skagens dyreste huse i udbud. Herunder kan du se top 10 over husene med de mest pebrede priser.

Find mere om