Her er Danmarks mindste lejligheder i studiebyerne

Foto: Boligsiden

Boligsiden.dk har fundet de fem mindste lejligheder i de fire største studiebyer. Gå på opdagelse og se, hvordan man får plads til både seng, sofa, spiseplads, badeværelse og køkken på mindre end 30 kvadratmeter.

Kan du forestille dig at bo på mindre end 30 kvadratmeter?

Ja? Læs videre.

Nej? Heller ikke, hvis vi fortalte dig, at du både får plads til din seng, eget køkken og bad og en hamrende god beliggenhed?

Overbevist? Det tænkte vi nok.

Selvom kvadratmeterpriserne er høje i landets studiebyer, er det muligt at finde lejligheder, der ikke sprænger budgettet. Du skal bare nøjes med færre kvadratmeter. Smart, ikke?

Ejerlejlighed som studiebolig

Boligsiden.dk har fundet de fem mindste lejligheder i de fire største studiebyer. Den mindste er blot 24 kvadratmeter. Alligevel er der fundet plads til både køkken, spiseplads, sofa, seng og badeværelse. Den er tilmed helt nybygget og med havudsigt, da den er beliggende i Københavns Havn. (Lejligheden kan ses nedenfor – Refshalevej.)

”Har du brug for en studiebolig, og har du mulighed for at købe en ejerlejlighed, så er det et rigtig godt alternativ til at leje. Du kan selv bestemme, hvor længe du vil bo i lejligheden, og så går din månedlige husleje til at afdrage på dit eget lån, så du på den måde sparer op. Der er rigtig mange fordele ved at eje,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hvor meget du skal betale for studieboligen afhænger naturligvis af lejlighedens stand og størrelse, men i høj grad også af beliggenhed. Kvadratmeterpriserne er nemlig vidt forskellige i de respektive studiebyer. I København skal du betale 38.901 kroner per kvadratmeter, mens priserne lyder på 19.013 kroner i Odense, 32.697 kroner i Aarhus og 23.053 kroner i Aalborg. (Tallene er de gennemsnitlige salgspriser for solgte ejerlejligheder mindre end 60 kvm i 1. halvår af 2018.)

LÆS OGSÅ: Studiebolig: Find den lejlighed, der passer til dig

Forældrekøb kan være en mulighed

Hvis pengepungen ikke rummer plus/minus en million, og banken siger nej, kan du også overveje at overbevise dine forældre om, at de skal lave et forældrekøb.

”Forældrekøb er populære i især de byer, hvor det kan være svært for en studerende at låne penge til selv at købe en bolig. Det kan tilmed være en rigtig god forretning, hvis priserne er steget, når man skal sælge igen. Men det er vigtigt, at man ikke kun tænker forældrekøb som et investeringsobjekt, for priserne kan også falde. Det afgørende er, at man hjælper sit barn med at få et godt sted at bo, så det får en god studietid,” siger Birgit Daetz.

Læs mere om forældrekøb her.

Nedenfor kan du se de mindste lejligheder i de fire største studiebyer: København, Odense, Aarhus og Aalborg. God fornøjelse!

Københavns fem mindste studielejligheder

Odenses fem mindste studielejligheder

Aarhus’ fem mindste studielejligheder

Aalborgs fem mindste studielejligheder

Find mere om